Home » D:News » Melodie compusă cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru vizita istorică a Papei Francisc în Japonia – VIDEO

Melodie compusă cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru vizita istorică a Papei Francisc în Japonia – VIDEO

Melodie compusă cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru vizita istorică a Papei Francisc în Japonia – VIDEO
Publicat: 22.11.2019
Papa Francisc va începe duminică, 23 noiembrie, o vizită istorică de patru zile în Japonia, iar una dintre surprizele pe care niponii i le-au pregătit este o melodie realizată cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Scrisă de Jun Inoue, compozitor şi producător, piesa intitulată „Protejează toată viaţa – Semnele vremurilor” („Protect all Life – The Signs of the Times”) se bazează pe tema centrală a vizitei  Papei în Japonia şi a fost parţial compusă folosind un program de inteligenţă artificială, creat de Inoue, care poate scrie o bucată muzicală în doar câteva secunde. 

Inoue, care a compus de-a lungul timpului melodii pentru trupe mari din Japonia, precum Arashi, şi care este catolic, a afirmat că a ezitat să folosească programul AI, dar în final a decis să îl includă deoarece istoria muzicii şi a tehnologiei au fost interconectate.

„Am crezut că ar trebui să fac tot pe pot pentru cântec, astfel că am decis să pun la dispoziţie toată tehnologia de ultima oră pe care o aveam”, a afirmat acesta pentru Reuters.

Cântecul, care a fost scris la îndemnul Conferinţei Episcopilor Catolici din Japonia, va rula în timp ce Papa se va afla în faţa maselor de oameni în Nagasaki şi Tokyo şi vine în câteva versiuni, inclusiv instrumentală, karaoke, cu imagini cu paşi de dans şi gesturi stilizate ale mâinilor. 

Compozitorul speră ca cei prezenţi pe stadioane să cânte şi danseze atunci când videoclipul va rula pe monitoare, de unde vor putea citi şi versurile.

„Există o mulţime de oameni care trăiesc într-o lume fără sunete şi vreau ca ei să înţeleagă semnificaţia versurilor şi mesajul”, a precizat compozitorul.

Vizita Papei Francisc în Japonia, din perioada 23 – 25 noiembrie, care va include şi Hiroshima, este a doua făcută de un suveran pontif în această ţară, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, acum 38 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Japonia importă Ebola pentru Jocurile Olimpice din 2020

Japonia a aprobat primele experimente cu hibrizi om-animal

Cel mai rapid tren din lume, testat de japonezi

O insula importantă din Japonia a dispărut 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase