Home » D:News » Unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din lume a murit. Avea 31 de ani

Unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din lume a murit. Avea 31 de ani

Unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din lume a murit. Avea 31 de ani
Publicat: 29.11.2019
Americanul Brad Gobright, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din lume, a murit după ce a căzut de pe stâncile unui munte din Mexic, de la o altitudine de circa 300 de metri.

Alpinistul american escalada, miercuri, Sendero Luminoso, o porţiune dificilă a vârfului El Portrero Chico, în apropierea oraşului Monterrey (în nordul Mexicului), înainte să cadă în gol de la o înălţime de 300 de metri, potrivit anunţului făcut de autorităţile locale, citate de Guardian.

În vârstă de 31 de ani şi originar din Orange County (California), Brad Gobright era descris de către publicaţia Rock and Ice ca fiind „unul dintre cei mai de succes alpinişti individuali din lume”, fiind faimos pentru recordul de viteză stabilit, în 2017, în parcurgerea rutei Nasul din El Capitan, în Parcul Naţional Yosemite din California.

Accidentul de miercuri a avut loc chiar când Brad Gobright se afla pe coborâre, împreună cu un alt căţărător american, Aidan Jacobson, la finalul a două zile de ascensiune a porţiunii care este cotată printre rutele extrem de grele din zonă. Biroul de siguranţă civilă a catalogat zona respectivă ca fiind „inaccesibilă”.

Cei doi coborau pe aceeaşi coardă, printr-o tehnică avansată numită rapel simultan, când accidentul s-a produs. Deşi este o tehnică foarte folosită în alpinism, pentru că în acest fel căţărătorii economisesc timp, coborârea simultană în rapel face multe victime.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Conform unui nou studiu, căţăratul pe munte poate afecta natura

Simon Yates şi provocarea supremă din Muntele Siula Grande

Top 10 cei mai periculosi munti din lume

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase