Home » D:News » Fenomen rar astăzi în Capitală: Un nor cilindric uriaş a înconjurat Bucureştiul timp de câteva ore

Fenomen rar astăzi în Capitală: Un nor cilindric uriaş a înconjurat Bucureştiul timp de câteva ore

Fenomen rar astăzi în Capitală: Un nor cilindric uriaş a înconjurat Bucureştiul timp de câteva ore
Publicat: 30.11.2019
Un nor cilindric uriaş a apărut, sâmbătă, pe cerul Capitalei şi a rămas nemişcat timp de câteva ore. Bucureştenii au postat imagini cu fenomentul ciudat, acestea devenind virale. Specialiştii spun că fenomenul este atât de rar, încât nu se cunoaşte mecanismul prin care se formează, potrivit Mediafax.

Se pare că cel mai aproape de sol, norul a fost văzut în zona Vest a Bucureştiului, unde a fost foarte aproape de locuinţe.

Numeroase imagini au fost postate de bucureşteni pe Facebook şi pe Youtube, iar acestea au devenit virale.

Specialiştii spun că fenomenul este atât de rar încât nu se cunoaşte mecanismul prin care se formează.

„Nu este nimic grav. Este un nor foarte spectaculos şi destul de rar (…) Se formează destul de simplu. Imaginaţi-vă că aveţi echivalentul unui singur val la suprafaţa mării, dar în atmosferă. Pe măsură ce înaintează apa, respectiv aerul se ridică, iar în spate coboară. Aerul acesta, pentru că are umiditate foarte mare, pe măsură ce urcă, se condensează şi formează norul acesta spectaculos. Nu este nimic spectaculos în afară de formă, nu produce precipitaţii. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atât de rare încât nici nu ştim cum se formează, care este mecanismul”, a spus, la Digi24, climatologul Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.

Potrivit acestuia, este o singură regiune pe glob unde se pot prognoza astfel de fenomene, şi anume în Australia, pentru că acolo brizele marine, adică aerul împins de pe apă spre uscat, produce astfel de nori.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase