Home » D:News » Schimbare de paradigmă. Autorităţile japoneze vor să asigure alimentarea regiunii Fukushima cu energie verde

Schimbare de paradigmă. Autorităţile japoneze vor să asigure alimentarea regiunii Fukushima cu energie verde

Schimbare de paradigmă. Autorităţile japoneze vor să asigure alimentarea regiunii Fukushima cu energie verde
Publicat: 12.01.2020
Planul autorităţilor este ca până în 2040 regiunea să folosească energie din surse regenerabile în proporţie de 100%.

În anul 2011, centrala nucleară de la Fukushima a suferit avarii importante din cauza unui tsunami, situaţia care a dus la o serie de probleme pe care autorităţile japoneze încearcă să le gestioneze chiar şi în prezent. The Guardian, citat de către Futurism, explică faptul că autorităţile prefecturii în care se află această centrală vor să lase în urmă energie nucleară şi problemele pe care aceasta le-a cauzat şi să se concentreze pe trecerea la energia regenerabilă.

Autorităţile prefecturii s-au angajat ca până în anul 2040, 100% din necesarul de energie electrică al prefecturii să fie asigurat din surse regenerabile. Un cotidian japonez,  Nikkei Asian Review, anunţa în luna noiembrie a anului 2020 că un proiect în care se vor investi 2,75 miliarde de dolari, finanţat parţial din banii guvernului central, îşi propune să construiască 11 parcuri solare şi 10 parcuri eoliene pe terenul agricol abandonat sau în zonele montane ale regiunii. 

Aceste parcuri eoliene şi solare vor produce doar o parte din energia pe care o furniza centrala de la Fukushima, aproximativ 600 de megawatti din cei 4.700 de megawatti ai centralei. Autorităţile prefecturii iau de asemenea în calcul şi folosirea energiei geotermale şi al biomasei pentru a-şi asigura necesarul de energie. 

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase