Home » D:News » Cum sunt forţate maimuţele înlănţuite să distreze turiştii, în Thailanda. Imagini video tulburătoare

Cum sunt forţate maimuţele înlănţuite să distreze turiştii, în Thailanda. Imagini video tulburătoare

Cum sunt forţate maimuţele înlănţuite să distreze turiştii, în Thailanda. Imagini video tulburătoare
Publicat: 25.01.2020
Imagini tulburătoare cu maimuţe înlănţuite forţate să facă diverse trucuri, care implică flăcări şi obiecte ascuţite, pentru a distra turiştii veniţi la grădina zoologică din oraşul Ratchaburi din Thailanda au apărut recent în mediul online.

Maimuţele, îmbrăcate în rochiţe şi machiate, sunt forţate să treacă prin cercuri cu ţepi şi puse să stea pe umerii turiştilor pentru selfie-uri. Altele sunt puse să manevreze beţe în flăcări, să mimeze cântăreţi de karaoke, puse să lingă microfoane de jucărie sau să arunce nuci de cocos în cercuri.

După ce turiştii pleacă, multe dintre maimuţe zac pe jos, cu feţele chinuite, aşteptând să fie hrănite.

Imaginile au fost înregistrate în Chang Puak Camp, luna aceasta, iar grupul internaţional pentru protecţia animalelor PETA a transmis că „lumea este indignată” de astfel de acte la care sunt supuse animalele şi a cerut companiilor de turism şi platformelor precum Trip Advisor şi Airbnb să renunţe la a mai promova astfel de show-uri.

Jason Baker, vicepreşedinte PETA, a declarat: „Maimuţele nu aleg să meargă pe picioarele din spate, să poarte haine, să meargă pe biciclete sau să facă alte trucuri umilitoare şi fără sens, pur şi simplu au învăţat să se teamă de ce li se poate întâmpla dacă nu fac aceste lucruri”. „Antrenorii de la circ distrug spiritul maimuţelor folosind metode violente care se bazează pe frica de pedeapsă. Forţează animalele la o viaţă de sclavie”, potrivit acestuia.

PETA a mai spus că maimuţele filmate aveau dinţii scoşi pentru a nu mai fi capabile să se apere. Multe sunt luate de antrenori imediat după naştere şi sunt forţate să aibă o viaţă „în care sunt lipsite de tot ceea ce este natural şi important pentru ele”, a mai spus Baker, potrivit Mediafax.

Thailanda a devenit una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume, însă acest lucru a avut şi consecinţe dramatice: dezvoltarea unei industrii a grădinilor şi parcurilor zoologice unde animalele, precum maimuţele, crocodilii, urşii şi elefanţii, sunt chinuite pentru a distra vizitatorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase