Home » D:News » Seruri pentru păr – aplicare şi beneficii

Seruri pentru păr – aplicare şi beneficii

Publicat: 03.02.2020
Serul pentru păr este un produs de îngrijire cu o concentraţie mare de substanţe active pe bază de apă sau silicon, care lasă un strat subţire pe suprafaţa şuviţelor (spre deosebire, de exemplu, de uleiul care pătrunde în structură şi o schimbă).

Toate serurile pentru păr au o formulă unică, deoarece formatul unei măşti sau a unui şampon ar fi complet inutil pentru o astfel de compoziţie. Acest remediu de înaltă calitate împiedică procesul de încâlcire, oferă strălucire, protejează buclele de praf şi de alţi factori de mediu negativi.

Ce este serul pentru păr şi ce include

În cosmetologie serul este o compoziţie care are un efect rapid datorită capacităţii de pătrundere a componentelor active. De alte mijloace, serul se distinge în principal prin conţinutul multiplu de ingrediente utile. Prin acţiunea sa, preparatul combină 3 produse de îngrijire a părului: balsam, mască şi mousse şi are mai multe efecte: hidratare, vindecare şi coafare. Pe lângă agentul de condiţionare, acest produs cosmetic conţine şi alte elemente: uleiuri, biopolimeri, extracte de plante, provitamine, proteine, D-pantenol, elastină, a căror prezenţă se datorează scopului produsului de îngrijire.

Acţiunile şi eficacitatea serului

Avantajele folosirii serului sunt evidente:

  • Ele economisesc timp preţios pe care îl petrecem pentru îngrijirea părului şi rezolvă toate problemele simultan într-un timp scurt;
  • Acţiunea serului nu se opreşte pe parcursul zilei şi, în acelaşi timp, nu se înregistrează niciun efect nociv asupra şuviţelor tale;
  • Părul după tratamentul cu ser se aranjează mai uşor, devine ascultător, rămânând natural;
  • Componentele active din ser sunt capabile să regenereze structura fibrelor şi să ofere celulelor pielii oxigen, îmbunătăţind procesele metabolice din interiorul lor. Acest lucru provoacă accelerarea creşterii firelor şi ameliorează, de asemenea, elasticitatea, rezistenţa lor şi previne pierderea lor, fragilitatea, lipsa de energie, capete despicate şi mătreaţă.

Spre deosebire de balsamuri şi măşti, serurile reprezintă mai multe plusuri:

  • au efect de styling;
  • nu necesită clătire;
  • pot fi aplicate pe părul umed şi uscat;
  • posedă un efect terapeutic, protejând şi restabilind proprietăţile părului;
  • protejează părul atunci când îl coafaţi cu un uscător;
  • dăruie volum;
  • se diferenţiază prin efecte îndelungate;
  • nu lipeşte firele, menţinând în acelaşi timp coafura creată.

Metoda de aplicare a serului depinde de scopul său. Soluţiile pentru capetele despicate trebuie aplicate respectiv pe vârfuri. Serul împotriva căderii părului – pe scalp şi la rădăcini.

Modul de utilizare este indicat cel mai bine în instrucţiunile de pe ambalaj sau sticlă. Serul se aplică pe părul uscat sau umed, iar frecvenţa de aplicare depinde de tipul de produs. Unele tipuri de ser pot fi utilizate în fiecare zi, în timp ce altele trebuie întrebuinţate doar o dată pe săptămână. Dacă aplicaţi serul pe părul umed – înainte de uscarea cu un dispozitiv special, este recomandat să-l lăsaţi câteva minute, astfel încât acesta să înceapă să acţioneze eficient şi să protejeze buclele. Vă rugăm să reţineţi că nu ar trebui să utilizaţi niciodată o cantitate mare de ser, altfel aspectul părului dvs. ar putea deveni gras.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase