Home » D:News » Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie

Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie

Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie
Publicat: 14.02.2020
Directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a avertizat joi că există posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China să poată să fie transmis şi de către persoanele care nu prezintă simptomele caracteristice acestei infecţii, potrivit CNN.

El a explicat că această informaţie i-a fost prezentată de către colegii săi din China. „Există o comunicare bună cu colegii noştri cu privire la infecţiile asimptomatice şi la transmiterea asimptomatică. Nu ştim încă, totuşi, câte dintre cazurile asimptomatice duc la transmiterea bolii”, a spus oficialul american.

„Ce am învăţat în aceste două săptămâni este că această boală este mult mai complexă decât s-a crezut iniţial. Unele cazuri confirmate au prezentat doar dureri moderate de gât”, a mai spus el.

Totodată, Redfield a informat că, deşi CDC le-a oferit ajutor autorităţilor chineze, Beijingul încă nu a acceptat oferta americană. „Nu am primit un răspuns de la Guvernul chinez. Credem că suntem cei mai buni din lume în acest domeniu şi suntem gata să îi ajutăm, dar sunt o naţiune independentă şi ei trebuie să decidă dacă ne invită sau nu”, a spus Redfield, potrivit Mediafax.

Până în prezent au fost confirmate 15 cazuri de infecţie cu coronavirus în Statele Unite.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus apărut în China, respectiv de la expunere la apariţia simptomelor bolii, este, în medie, de 5,2 zile, dar variază mult de la un pacient la altul, a arătat unul dintre studiile cele mai ample privind această epidemie.

Anterior, oamenii de ştiinţă chinezi au transmis că noul coronavirus este contagios înainte de apariţia simptomelor, în perioada de incubaţie. Astfel, o persoană infectată cu noul coronavirus poate fi contagioasă chiar din prima zi de incubaţie, lucru care îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase