Home » D:News » Directorul unuia dintre spitalele principale din Wuhan a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Directorul unuia dintre spitalele principale din Wuhan a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Directorul unuia dintre spitalele principale din Wuhan a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus
Publicat: 18.02.2020
Directorul unuia dintre principalele spitale din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a murit, marţi, din cauza bolii, devenind al doilea cadru medical de prestigiu care a fost învins de virusul COVID-19.

Liu Zhiming, directorul spitalului Wuhan Wuchang, a murit marţi dimineaţă la ora 10:30 (ora Chinei, n.r.), a anunţat televiziunea de stat din China, potrivit Reuters.

La începutul acestei luni, milioane de chinezi au deplâns moartea medicul Li Wenliang, la vârsta de 34 de ani, la un spital din Wuhan. Acesta avertizase, în decembrie 2019, că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). La scurt timp, doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de „răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de „perturbarea ordinii sociale”.

Zeci de mii de cadre medicale se luptă cu numărul în creştere de cazuri de coronavirus, epidemie care a izbucnit din piaţa de peşte, fructe de mare şi animale sălbatice din Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei.

Săptămâna trecută, Zeng Yixin, viceministru în Comisia pentru Sănătate Naţională, anunţase că virusul COVID-19 infectase peste 1.700 de doctori şi asistente din China şi provocase moartea a şase dintre ei. 

Bilanţul deceselor la nivel global din cauza coronavirusului a ajuns, marţi dimineaţă, la 1.873 la nivel global, dintre care 1.868 în China. Cea mai afectată rămâne în continuare provincia Hubei,  epicentrul focarului de coronavirus, unde numărul morţilor a ajuns la 1.789.

În prezent, numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus este de 73.243, în întreaga lume.

Rata de mortalitate la coronavirusul COVID-19 este de 2%

Într-o conferinţă de presă susţinută luni seara, la Geneva, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China.

Acesta a avertizat, însă, că „tendinţa trebuie interpretată foarte prudent”. „Tendinţele se pot schimba”, a spus el, precizând că datele furnizate de autorităţile medicale chineze indicau că peste 80% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 aveau simptome uşoare, urmând să se recupereze. 14% dintre cei infectaţi cu noul coronavirus suferă însă de complicaţii severe, precum pneumonie, în timp ce 5% sunt în stare critică, iar 2% mor din cauza bolii.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii, precum adulţii, iar riscul de deces creşte odată cu vârsta celor infectaţi. Şeful OMS a anunţat că  nu există încă o explicaţie pentru această situaţie, potrivit The Guardian.

Acesta a concluzionat că „COVID-19 nu este la fel de mortal ca şi alte coronavirusuri, inclusiv SARS şi MERS„.

Vă recomandăm să citiţi şi:

China dezinfectează banii şi îi va distruge pe cei ”infectaţi” de coronavirus

Noul coronavirus poate fi transmis şi de către persoanele care nu prezintă semne de infecţie

Specialist de top: Coronavirusul ar putea infecta 60% din populaţia lumii

Când ar putea fi disponibil primul vaccin împotriva noului tip de coronavirus din China

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase