Home » D:News » Transfuzie în premieră. Un câine dintr-un adăpost public din România a salvat viaţa altui patruped

Transfuzie în premieră. Un câine dintr-un adăpost public din România a salvat viaţa altui patruped

Transfuzie în premieră. Un câine dintr-un adăpost public din România a salvat viaţa altui patruped
Publicat: 19.02.2020
Un câine de la adăpostul public din Bacău a donat sânge pentru a salva viaţa unui alt patruped. Este o premieră pentru adăposturile publice din ţară, susţine şeful serviciului care gestionează problema câinilor fără stăpân din Bacău.

Câinele de 7-8 luni fusese capturat de pe stradă şi era în stare gravă, după ce a fost muşcat de alţi câini.

„Pentru că primăriile nu au voie să aloce bani pentru tratamente complicate, am decis să îl transferăm la o clinică privată care îi face tratamentul gratuit”, a declarat Dinu Păncescu, şeful Serviciului de Gestionare al Câinilor fără Stăpân din Bacău.

Fiind în stare gravă şi cu o anemie severă, s-au căutat măsuri urgente. Astfel, pentru că varianta de a apela la o bancă de sânge era costisitoare, s-a decis să se facă transfuzie de sânge de la un câine sănătos din adăpost.

(numele animalului care a donat – n.r.) este vaccinată polivalent şi deparazitată. A devenit, astfel, donatoarea perfectă, sângele ei fiind o infuzie de sănătate pentru căţelul rănit. A stat cuminte în cabinet să i se ia sânge, iar la final a primit o recompensă, un pate de raţă, preferatul ei”, a spus Dinu Păncescu.

Potrivit acestuia, pentru adăposturile de stat este o premieră pentru că au finanţare strict pentru sterilizare şi eutanasiere.

Dacă patrupedul se va face bine, deja există o solicitare de a fi adoptat în Germania.

„Nemţii au văzut cazul şi sunt impresionaţi. Pentru că animalul acesta luptă să trăiască şi să facă atâtea eforturi, au transmis că îl vor adopta”, a afirmat Păncescu, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase