Home » D:News » Ce se întâmplă cu pasagerii ajunşi în România din Italia

Ce se întâmplă cu pasagerii ajunşi în România din Italia

Ce se întâmplă cu pasagerii ajunşi în România din Italia
Publicat: 24.02.2020
Mai mulţi pasageri care au aterizat, luni, din Italia, susţin că au fost puşi să completeze un chestionar odată ajunşi în România. Nu au fost informaţi că trebuie să se auto-izoleze la domiciliu şi nici care este procedura în zilele în care vor urma.

Oamenii spun că au completat chestionarul furnizat de autorităţi, dar unele întrebări sunt neclare pentru unele persoane.

„(Am fost întrebaţi – n. red.) Din ce ţară venim. De fapt, nu au formulat aşa din ce ţară veniţi. Mulţi au scris România, adică trebuia să te prinzi tu să scrii Italia şi, eventual, în paranteză, localitatea unde ai fost”, spune o pasageră, potrivit Mediafax.

Ei spun că nu li s-au prezentat o listă de reguli pe care ar trebui să le urmeze odată ajunşi în România. Mai mult, oamenii spun că îşi vor continua viaţa în mod normal şi vor merge chiar şi la serviciu.

„Dacă nu ni s-a spus nimic, nu facem nimic”, spune o altă persoană care a fost în Italia.

Numai pe Aeroportul Otopeni aterizează 500 de personae zilnic, din zonele afectate din Italia.

„Nu trebuie să dramatizăm. Nu înseamnă că trebuie să ne închidem sub un clopot de sticlă. Nu se poate”, „Cred că toată situaţia asta cu coronavirusul e exagerată. Aceaşi statistică se poate face şi pe o gripă normală”, cred alţi doi călători care au aterizat pe Aeroportul Otopeni.

De altfel, nu sunt singurele cazuri care prives cu detaşare situaţia provocată de coronavirus.

„Am sunat la Consulat şi mi-a răspuns un domn. Mi-a spus că şi el se plimbă prin Milano şi că o să completăm o hârtie aici şi în rest o să fie ok”, explică o altă persoană.

Gabriel Leş, fostul ministrul al Apărării, acum senator PSD, s-a aflat şi el într-una din cursele aterizate pe Otopeni. A văzut cu ochii lui cât de pregătiţi suntem, iar la final a vorbit despre speranţă.

„Ar trebui să fim pregătiţi, pentru că acum nu e simplu deloc. (…) Sper că suntem pregătiţi. Viitorul va demonstra lucrul ăsta”, a spus Gabriel Leş.

Ministerul Sănătăţii anunţă că românii care se întorc în ţară din regiunile Veneto şi Lombardia din Italia, unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, trebuie să stea în carantină 14 zile.

Şapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19

Şapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă, conform publicaţiilor Le Repubblica şi Corriere della Sera.

Numărul persoanelor infectate cu virusul gripal Covid-19 a ajuns la 229 în Italia, a declarat Angelo Borrelli, şeful Serviciului de Protecţie Civilă şi comisar naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Dintre cele 229 de persoane infectate, 99 sunt spitalizate, 23 fiind la terapie intensivă.

Angelo Borrelli a dat asigurări că autorităţile au luat măsurile adecvate. „În Italia s-a intervenit cu măsuri obligatorii, este siguranţă, oamenii pot veni liniştiţi”, a precizat Borrelli.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase