Home » D:News » Anunţul lui Streinu-Cercel despre italianul care a fost diagnosticat cu noul coronavirus la trei zile după ce a plecat din România

Anunţul lui Streinu-Cercel despre italianul care a fost diagnosticat cu noul coronavirus la trei zile după ce a plecat din România

Anunţul lui Streinu-Cercel despre italianul care a fost diagnosticat cu noul coronavirus la trei zile după ce a plecat din România
Publicat: 25.02.2020
Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din ţară.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubaţie. Ştim cu toţii că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubaţie, dar fără să aibă potenţial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţeanul italian, de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus şi internat într-un spital din Rimini, a vizitat Craiova, în perioada 18-22 februarie. El a vizitat rudele soţiei sale, care este cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

„Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanţii MAE, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugat că „autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marţi cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

Publicaţia Il Resto del Carlino scrie că este vorba despre primul caz de coronavirus în provincia Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tuşea şi era răcit, motiv pentru care a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieşit pozitiv.

În total au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie până acum în regiunea Emilia-Romagna.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase