Home » D:News » Cel mai în vârstă pacient bolnav de coronavirus din China s-a vindecat

Cel mai în vârstă pacient bolnav de coronavirus din China s-a vindecat

Cel mai în vârstă pacient bolnav de coronavirus din China s-a vindecat
Publicat: 03.03.2020
O femeie în vârstă de 98 de ani, considerată cel mai în vârstă pacient bolnav de coronavirus din China, s-a vindecat după ce a fost diagnosticată cu infecţie la plămâni şi insuficienţă cardiacă, transmite presa internaţională.

Fostul pacient, Hu Hanying, a fost externat ieri împreună cu fiica sa în vârstă de 54 de ani, care fusese de asemenea infectată cu nouă coronavirus.

Cele două femei au fost internate la spitalul Leishenshan din Wuhan, un spital de urgenţă, construit de la zero în doar 12 zile pentru a trata pacienţii cu coronavirus.

Anterior, cel mai bătrân pacient chinez care s-a recuperate era în vârstă de 96 de ani, Mediafax.

 

UE a ridicat gradul de risc asociat coronavirusului

Uniunea Europeană a dispus, luni după-amiază, modificarea la nivelul „ridicat” a gradului de risc asociat epidemiei de coronavirus, în contextul în care virusul a contagiat mii de persoane în 18 ţări UE, iar, pe plan mondial, bilanţul a ajuns la 3.120 de morţi.

„Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat că riscul a fost ridicat de la moderat la nivelul ridicat pentru locuitorii Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se răspândească”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, citată de agenţia Reuters.

Comisarul UE pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că la nivelul Uniunii Europene se înregistrează cel puţin 2.100 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19. Epidemia s-a răspândit în 18 dintre cele 27 de state membre UE.

Autorităţile din Italia au anunţat luni seară că bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la 52 de morţi, iar numărul total al infecţiilor este de peste 2.000. În Franţa sunt 191 de cazuri, dintre care trei mortale. În Germania sunt 165 de cazuri de infectare.

La nivel mondial, bilanţul epidemic este de 91.308 de cazuri şi 3.120 de decese, în 73 de ţări şi teritorii, în principal în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni seară că „virusul încă poate fi izolat”, subliniind că nu este vorba despre o pandemie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase