Home » D:News » Trei dintre românii diagnosticaţi cu virusul Covid-19 s-au vindecat

Trei dintre românii diagnosticaţi cu virusul Covid-19 s-au vindecat

Trei dintre românii diagnosticaţi cu virusul Covid-19 s-au vindecat
Publicat: 05.03.2020
Trei din cele şase persoane diagnosticate cu virusul Covid-19 în România au fost declarate vindecate, a anunţat, joi, Grupul de comunicare strategică. Este vorba de bărbatul din Gorj, de o femeie de 38 de ani şi de un bărbat de 48 de ani, ambii internaţi la Timişoara.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, cei trei au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

„Cele două persoane, declarate vindecate la Timişoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

În acest moment, în România mai sunt internaţi 3 pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluţia lor este monitorizată permanent de personal medical.

În ţară se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Grupului de comunicare strategică a mai anunţat că până joi au fost prelevate şi analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau de la persoanele care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase