Home » D:News » Primul caz de coronavirus în Bucureşti. Anunţul primarului Firea despre persoanele care au intrat în contact cu acesta

Primul caz de coronavirus în Bucureşti. Anunţul primarului Firea despre persoanele care au intrat în contact cu acesta

Primul caz de coronavirus în Bucureşti. Anunţul primarului Firea despre persoanele care au intrat în contact cu acesta
Publicat: 07.03.2020
Un bărbat din Galaţi este cel de-al 13-lea caz de infectare cu noul coronavirus confirmat la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. Al 12-lea caz este un bărbat din Bucureşti, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

Un bărbat de 72 de ani, din Galaţi, care a venit din Lombardia, a fost confirmat, sâmbătă, cu noul coronavirus. Acesta este al 13-lea caz la nivel naţional.

„Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galaţi care a venit din Lombardia in data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiţia de caz COVID-19”; au transmis reprezentanţii GCS, potrivit Mediafax.

Sursa citată mai spune că „în acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul judeţean Galaţi, secţia de boli infecţioase unde se afla în prezent internat”.

Al 12-lea caz de infectare cu COVID-19 este un bărbat de 49 de ani din Bucureşti.

„Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanţii GCS, potrivit Mediafax.

Acesta este primul caz depistat în Bucureşti.

Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

„Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul său la Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică. Astfel, epidemiologii au început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, mai arată sursa citată.

Firea: Cele trei persoane care au intrat în contact cu bucureşteanul cu noul COVID-19, în carantină

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, sâmbătă, că trei persoane care au intrat în contact cu bucureşteanul care a fost confirmat cu noul coronavirus vor merge în carantină în clădirea pusă la dispoziţie de către PMB.

„Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti. Un domn de 49 de ani, român, care a venit de la Roma. A stat izolat voluntar la domiciliu din 27 februarie. A făcut febră, stare generală proastă. Acum se află internat la Institutul de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Edilul a adăugat că alte opt persoane au părăsit carantina.

„Cele 3 persoane cu care pacientul cu COVID 19 a intrat în contact merg în carantină, în cladirea pusă la dispoziţie de Primaria Capitalei. La acea locaţie mai sunt în carantina 6 persoane (3 români şi 3 chinezi). Alte 8 au părăsit carantina. Ţin legătura permanent cu secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a aplica toate măsurile pe care le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a conchis Firea.

Un număr de 16 de persoane sunt în carantină şi 12.977 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunţă, sâmbătă, autorităţile. Până în prezent, sunt 12 cazuri de persoane confirmate cu noul virus. O şcoală din Timişoara, unde trei tineri s-au îmbolnăvit, a fost închisă.

Al 11-lea caz anunţat de reprezentanţii GCS a fost cel al unei adolescente de 15 ani din Timişoara, care studiază în aceeaşi unitate de învăţământ cu ceilalţi doi tineri de 16 ani din oraş, confirmaţi ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă.

Celălalt caz, anunţat anterior, este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în acelaşi avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de vineri cu infecţie cu noul coronavirus.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase