Home » D:News » Primul parlamentar român confirmat cu COVID-19

Primul parlamentar român confirmat cu COVID-19

Primul parlamentar român confirmat cu COVID-19
Publicat: 13.03.2020
Grupul de Comunicare Strategică a confirmat vineri existenţa altor 6 cazuri de coronavirus în România, 4 în Constanţa şi 2 în Mehedinţi, astfel că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 70 de persoane.

Printre bolnavii de la Constanţa se află şi un senator PNL, Vergil Chiţac, candidat la Primăria Constanţa, în vârstă de 57 de ani, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Acesta a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie.

Celalalte persoane infectate sunt asistentul personal al senatorului, un bărbat de 51 ani, fiul acestuia, în vârstă de 34 de ani, şi soţia lui, de 56 de ani.

Cei patru sunt în autoizolare acasă şi vor fi transportaţi la secţia de boli infecţioase din Spitalul judeţean.

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o aşa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informaţia vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîţu. Este adevărat că ieri am anunţat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală şi voi rămâne acasă. Totuşi, nu ştiu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus şi au făcut public acest lucru. Menţionez că sunt sub medicaţie de două zile şi nu am simptome de Coronavirus. Totuşi, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test şi vă voi ţine la curent”, scria senatorul joi pe Facebook.

Celelalte două cazuri confirmate astăzi sunt un bărbat de 26 de ani din Mehedinţi venit joi din Italia şi o femeie de 52 de ani, tot din Mehedinţi, contact cu tânărul de 26 ani, venită şi ea joi din Italia.

Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinţi.

Până acum, la nivel naţional, au fost confirmate 70 de cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase