Home » D:News » De ce în Italia coronavirusul s-a răspândit foarte repede

De ce în Italia coronavirusul s-a răspândit foarte repede

De ce în Italia coronavirusul s-a răspândit foarte repede
Publicat: 17.03.2020
Prof. Dr. Olga Simionescu, şeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, a vorbit despre situaţia drastică din Italia cauzată de epidemia de COVID-19 şi spune că izolarea Lombardiei s-a făcut prea târziu.

„În Italia cred că a fost o populaţie îmbătrânită şi nu s-a făcut o izolare a zonei Lombardia. La noi măsurile au fost luate imediat”, a declarat dr. Simionescu, potrivit Mediafax.

Specialistul a adăugat şi că un factor care a dus la această răspândire ar fi şi faptul că italienii obişnuiesc să trăiască multe persoane împreună.

„Presupune un contact aproape. E conceptul acela de mamina. Ai 30 de ani şi locuieşti cu părinţii”, spune doctorul.

Serviciul de protecţie civilă din Italia a anunţat marţi că numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 2.503, iar până acum s-au înregistrat 31.506 cazuri de coronavirus pe teritoriul italian, informează Corriere della Sera.

Până în momentul de faţă s-au vindecat 2.941 de persoane, care au fost externate, a declarat Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

În prezent, în Italia sunt 26.062 de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, „s-au înregistrat 2.989 de cazuri suplimentare de infectare, 192 de persoane vindecate şi 345 de morţi”, a precizat Angelo Borrelli.

În regiunea Lombardia sunt 16.620 de persoane infectate şi 1.640 de decese.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase