Home » D:News » Nu se ştie cât rezistă pe alimente virusul care provoacă COVID-19. Medic: ”Dacă le spălăm, scădem riscurile”

Nu se ştie cât rezistă pe alimente virusul care provoacă COVID-19. Medic: ”Dacă le spălăm, scădem riscurile”

Nu se ştie cât rezistă pe alimente virusul care provoacă COVID-19. Medic: ”Dacă le spălăm, scădem riscurile”
Publicat: 18.03.2020
Prof. Dr. Olga Simionescu, şeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, recomandă tratarea termică a alimentelor înainte de a fi consumate, deoarece în acest fel riscurile transmiterii noului coronavirus vor fi reduse.

„Nu sunt studii foarte clare cât rezistă pe fructe şi alimente. Dacă le spălăm, dacă le pregătim termic, scădem foarte mult riscurile de contaminare”, a declarat dr. Simionescu în emisiunea Marius Tucă Show.

În ceea ce priveşte fructele şi legumele care se consumă nepreparate termic, doctorul spune că acestea trebuie spălate şi apoi populaţia să se spele pe mâini cu apă şi săpun.

„Virusul se transmite de la persoane infectate, chiar şi de la cele asimptomatice. Se transmite din acele picături din secreţiile nazale, prin tuse, prin strănut, prin aerosol. S-au găsit studii că rezistă 3 ore în aer, rezistă 2-3 pe suprafeţe chiar şi de plastic şi oţel, inclusiv de carton şi se transmite prin contact. Dacă intrăm în contact cu acele suprafeţe şi nu ne spălăm pe mâini şi ducem mâna la ochi, la nas, se transmite”, a spus medicul de la Spitalul Colentina.

Ea confirmă şi teoriile potrivit cărora noul coronavirus se poate transmite prin intermediul bancnotelor. „Teoretic da, se poate transmite prin intermediul banilor. Mai multe voci au spus că ar fi de evitat să folosim cash-ul”, a declarat dr. Simionescu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase