Home » D:News » Director OMS: Închiderea şcolilor şi a graniţelor încetineşte pandemia, dar nu o opreşte

Director OMS: Închiderea şcolilor şi a graniţelor încetineşte pandemia, dar nu o opreşte

Publicat: 18.03.2020
Director OMS: Închiderea şcolilor şi a graniţelor încetineşte pandemia, dar nu o opreşte
Măsurile radicale, precum închiderea şcolilor şi a frontierelor pot încetini pandemia de coronavirus, dar nu o pot opri, a afirmat directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, într-un interviu pentru Agenţia France-Presse.

Kluge este de părere că este puţin probabil ca acest tip de măsuri să oprească pandemia, dar ele ajută la răspândirea virusului.

„Virusul este acolo şi ar trebui redus în cadrul societăţii”, a spus el, adăugând că fiecare guvern european ar trebui să găsească măsuri „echilibrate” şi „de durată”, din punct de vedere social şi economic, pentru a-şi proteja populaţia.

În plus, copiii nu au fost focarul epidemiei, afirmă oficialul OMS, care a admis că măsura închiderii şcolilor favorizează păstrarea distanţei sociale.

„Fiecare ţară, fără excepţie, ar trebui să ia măsurile cele mai îndrăzneţe pentru a opri sau a încetini ameninţarea unui virus”, a spus Hans Kluge.

Kluge a adăugat că fiecare ţară este diferită şi că răspunsurile la virus trebuie adaptate la realităţile naţionale.

Peste 8.000 de oameni au murit deja din cauza infecţiilor cu COVID-19..

Consiliul European a aprobat marţi seară, în cadrul unui summit extraordinar desfăşurat prin videoconferinţă, propunerea Comisiei Europene de închidere a frontierelor externe ale Uniunii Europene şi ale ţărilor noneuropene care fac parte din Spaţiul Schengen, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Statele membre UE „au decis în unanimitate impunerea unor interdicţii de acces, cu câteva excepţii minore”, timp de 30 de zile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase