Home » D:News » Cum poţi afla cât timp îţi ajunge, de fapt, hârtia igienică pe perioada pandemiei de coronavirus

Cum poţi afla cât timp îţi ajunge, de fapt, hârtia igienică pe perioada pandemiei de coronavirus

Publicat: 24.03.2020
Cum poţi afla cât timp îţi ajunge, de fapt, hârtia igienică pe perioada pandemiei de coronavirus
O aplicaţie care poate să calculeze cât îţi ajunge hârtia igienică pe perioada izolării a fost creată de către doi studenţi din Londra.

În ultimele săptămâni, din întreaga lume, dar şi din România, vedem ştiri cu oameni care s-au grăbit către supermarket-uri pentru a-şi face provizii de alimente şi produse de igienă pentru perioada următoare. La baza acestor comportamente se află pandemia de coronavirus care ne forţează pe mulţi dintre noi să ne restrângem activitatea în afara caselor. 

Dintre toate produsele care au fost cumpărate în cantităţi foarte mari în ultimele săptămâni, hârtia igineică reuşeşte să iasă în evidenţă şi asta deoarece în anumite zone de pe glob aceasta a dus la conflicte şi la restricţionarea de către magazine a cantităţii pe care o persoană o poate cumpăra. Această latură întunecată a naturii umane a dat naştere unui multitudini de glume, dar şi unui dintre cele mai neobişnuite moduri în care pot fi folosite cunoştinţele de informatică: o aplicaţie care calculează cât îţi poate ajunge hârtia igienică pe care ai cumpărat-o.

How Much Toilet Paper reprezintă produsul colaborării dintre Ben Sassoon, dezvoltator de software şi artistul Sam Harris, care au avut iniţial o discuţie legată de consumul obişnuit de hârtie iginică şi cum s-ar schimba acest din cauza pandemiei. Acest calculator foloseşte informaţii legate de durata perioadei de izolare, numărul de role pe care le-ai cumpărat sau de câte ori foloseşti toaleta în fiecare zi pentru a-ţi genera un rezultat.

Aplicaţia a fost deja folosită de peste cinci milioane de utilizatori şi ajută la reducere risipei de hârtie igienică. Datele astfel colectate sugerează că, în medie, utilizatorii au cumpărat de cinci ori (500%)  mai multă hârtie iginică din cauza pandemiei de coronavirus faţă de cât ar avea nevoie în mod obişnuit.

Cei care au creat această aplicţie trag un semnal de alarmă şi explică faptul că nu toată lumea poate merge la magazine şi să îşi facă stocuri de hârtie igienică şi că un astfel de comportament se poate dovedi dăunător pentru cei aflaţi în această situaţie.

Citeşte şi:

Cine a inventat hârtia igienică?

Cel mai util dispozitiv birotic transforma documentele in hartie igienica (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase