Home » D:News » Profesor britanic, specialist în Terapie Intensivă: Un caz de coronavirus poate duce la alte 59.000 de persoane infectate

Profesor britanic, specialist în Terapie Intensivă: Un caz de coronavirus poate duce la alte 59.000 de persoane infectate

Profesor britanic, specialist în Terapie Intensivă: Un caz de coronavirus poate duce la alte 59.000 de persoane infectate
Publicat: 26.03.2020
Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru alte 59.000 de infecţii dacă nu sunt respectate măsurile de izolare, a afirmat un profesor de top din Marea Britanie, specializat în Terapie Intensivă.

Profesorul Hugh Montgomery, specialist în Terapie Intensivă, director al Centrului de Sănătate al Colegiului Universitar din Londra şi medic în spitalul Whittington din nordul capitalei Marii Britanii, a explicat zilele trecute de ce COVID-19 este atât de contagios.

O persoană cu gripă normală poate infecta până la 1,4 alţi indivizi. După 10 astfel de transmiteri, această persoană poate fi responsabilă de infectarea a până la 14 persoane, a afirmat acesta pentru Evening Standard.

Cu toate acestea, profesorul afirmă că acest coronavirus este „foarte, foarte infecţios” şi, astfel, orice persoană care îl ia poate să îl transmită altor trei.

„Dacă fiecare dintre aceştia trei transmit la alţi trei şi asta se întâmplă în 10 rânduri, atunci am fost responsabil de infectarea a 59.000 (de persoane n.r.)”, a explicat profesorul Montgomery.

Un pas şi mai departe ar duce la un singur caz care ar determina, în cele din urmă, răspândirea virusului la 177.000 de persoane şi aşa mai departe, a adăugat acesta.

Potrivit profesorului Montgomery, „este o curbă exponenţială, ceea ce înseamnă că pornind de la o singură persoană sunt infectate altele, ajungându-se la un număr imens”.

Specialistul în Terapie Intensivă avertizează că dacă oamenii nu îşi schimbă comportamentul şi nu respectă recomandările şi regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului aceste cifre vor fi „inevitabile în realitate”.

Recent, mai mulţi experţi în epidemiologie, citaţi de revista Nature, au afirmat că pentru fiecare mort de COVID-19 ar putea exista circa 400 de îmbolnăviţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cu ce se tratează infecţiile COVID-19 în spitalele din România? Protocolul Ministerul Sănătăţii privind medicamentele pentru coronavirus

 

România, în carantină generală. Ce ai voie să faci şi ce nu, din 25 martie

Ce se întâmplă în corpul persoanelor infectate cu COVID-19 care ajung să moară

Coronavirusul a rămas pe suprafeţe până la 17 zile, pe nava de lux Diamond Princess

Coronavirusul nu a scăpat din laborator, iar oamenii de ştiinţă explică de ce

Virusologul român Molnar Geza: În România vor fi două vârfuri ale epidemiei de coronavirus

Şef de secţie de la Balş: Numărul celor infectaţi cu coronavirus ar putea depăşi 20.000 în România

Un bărbat a murit încercând să se trateze cu ”substanţa minune” promovată de Trump pentru COVID-19

”Eram fericiţi şi nu ştiam”. Pandemia de coronavirus care a schimbat viaţa pe Terra într-un timp record

Iohannis anunţă că măsurile din Ordonanţa Militară pentru combaterea coronavirusului devin obligatorii şi pe timpul zilei, după principiul ”stăm în casă”

Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume

Director de cercetare din Italia despre pacientul 0 cu COVID-19: O ”pneumonie atipică” circula din noiembrie 2019, în Lombardia

Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului – studiu

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase