Home » D:News » Medicii ruşi de la Moscova, obligaţi să testeze pe ei hidroxiclorochina pentru coronavirus

Medicii ruşi de la Moscova, obligaţi să testeze pe ei hidroxiclorochina pentru coronavirus

Medicii ruşi de la Moscova, obligaţi să testeze pe ei hidroxiclorochina pentru coronavirus
Publicat: 07.04.2020
De-a lungul timpului au existat cazuri de oameni de ştiinţă care au testat pe ei potenţiale vaccinuri sau medicamente dezvoltate de ei, pentru a vedea dacă acestea au sau nu efect.

În Rusia se pare că medicilor li s-a cerut să testeze pe ei un tratament cu hidroxiclorochină, medicamentul anti-malarie, pentru a vedea dacă poate preveni coronavirusul, a scris BBC Russia citată de The Moscow Times.

Peste zece ţări studiază efectele hidroxiclorochinei asupra prevenirii şi tratării coronavirusului. Unii oameni de ştiinţă au cerut ţărilor care utilizează hidroxiclorochina în tratarea coronavirusului să nu o mai folosească deoarece, în combinaţie cu alte medicamente, ar putea fi mortală, până când nu se vor face studii majore care să îi dovedească siguranţa şi eficacitatea.

Medicilor de la spitalele din Moscova li s-a cerut să testeze pe ei medicamentul. „Există o opţiune de a refuza (testarea hidroxiclorochinei n.r.), dar şefii de departament fac obligatoriu înregistrarea angajaţilor lor”, au declarat pentru BBC Russia surse dintr-un spital de boli infecţioase.

Pentru studiul hidroxiclorochinei în spitalele din Moscova a fost creat şi un site special pe care scrie că participarea la cercetare este „exclusiv voluntară”. Acelaşi site mai scrie că la studiu participă 10 spitale din Moscova, inclusiv unul al cărui director a fost diagnosticat cu coronavirus la câteva zile după ce l-a plimbat prin instituţia medicală pe Vladimir Putin. Directorul Denis Proţenko a fost şi fotografiat când a dat mâna cu preşedintele rus.

Medicilor participanţi la studiu li se vor administra 200 de miligrame de hidroxiclorochină de două ori pe zi, timp de două săptămâni, apoi o dată pe zi timp de trei luni.

Recomandările provizorii ale Ministerului Sănătăţii din Rusia cu privire la tratarea şi prevenirea coronavirusului includ şi hidroxiclorochina, dar cu avertizarea că eficacitatea medicamentului nu este încă dovedită.

Săptămâna trecută, Departamentul de sănătate al Moscovei a decis cumpărarea de hidroxiclorochină în valoare de 2,6 milioane de ruble (33.200 de dolari).

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un tratament împotriva scabiei şi a păduchilor a omorât coronavirusul în laborator, în două zile – studiu

Plasture cu un potenţial vaccin împotriva coronavirus, creat de cercetători din SUA

Când un pacient cu coronavirus nu mai este contagios. Concluzia cercetătorilor nemţi

Coronavirusul poate fi transmis de o persoană cu una-trei zile înainte de apariţia simptomelor

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase