Home » D:News » Experţi: Încălzirea vremii ar putea să nu încetinească răspândirea coronavirusului

Experţi: Încălzirea vremii ar putea să nu încetinească răspândirea coronavirusului

Publicat: 10.04.2020
Experţi: Încălzirea vremii ar putea să nu încetinească răspândirea coronavirusului
Încălzirea vremii ar putea să nu încetinească răspândirea coronavirusului, avertizează o comisie de experţi din Statele Unite, conform cotidianului The New York Times.

Persoanele din emisfera nordică preocupate de restricţii, de la preşedintele american Donald Trump la elevi, speră că există posibilitatea ca pandemia de coronavirus se va atenua pe măsura ce vrema se va încălzi, aşa cum se întâmplă în cazul altor boli virale.

Dar Academiile Naţionale pentru Ştiinţe, Inginerie şi Medicină din Statele Unite avertizează, într-un raport transmis Casei Albe, că nu este neapărat necesar să se întâmple acest lucru.

După analizarea unei serii de studii, asociaţia de specialişti a constatat că nu există dovezi ştiinţifice care să ofere o bază pentru a se stabili că venirea vremii va avea efecte asupra răspândirii coronavirusului, potrivit Mediafax.

Pandemia ar putea încetini datorită distanţării sociale şi altor măsuri, dar nu există dovezi privind beneficiile soarelui şi umidităţii.

Raportul a fost transmis de Kelvin Droegemeier, directorul Oficiului pentru Politici Ştiinţifice şi Tehnologice, Preşedinţiei SUA şi directorului Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă.

Kristian Andersen, specialist în Imunologie la Institutul de cercetare Scripps din California şi membru al Comisiei pentru noi boli infecţioase şi Ameninţări în secolul 21, din cadrul Academiilor naţionale, a declarat: „Ţinând cont de datele actuale, credem că pandemia probabil nu se va diminua după venirea verii şi ar trebui să fim atenţi să nu concepem politicile şi strategiile pe această speranţă”.

„Am putea observa o reducere a răspândirii la începutul verii, dar trebuie să fim atenţi să nu atribuim acest lucru schimbării climei; este plauzibil ca această reducere să fie rezultatul altor măsuri aplicate”, a precizat el.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un aparat care ajută pacienţii COVID-19 să respire, creat într-o săptămână prin ”inversare”. Poate fi folosit în afara secţiilor ATI

Unele spitale din Suedia nu mai folosesc clorochina la tratarea bolnavilor de coronavirus, din cauza efectelor secundare

Primul ventilator mecanic inventat în România a trecut de primul test de funcţionare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase