Home » D:News » Soluţiile inedite ale italienilor pentru a merge la mare

Soluţiile inedite ale italienilor pentru a merge la mare

Soluţiile inedite ale italienilor pentru a merge la mare
Publicat: 21.04.2020
Italienii încearcă să găsească idei pentru a merge la plajă, vara, în condiţiile în care probabil nu se va putea călători în străinătate. O companie a propus amplasarea unor bariere separatoare din plexiglas pe plajă.

La Repubblica scrie că „faza a doua” a măsurilor de relaxare e departe, însă vremea fiind frumoasă, mulţi se întreabă dacă vor putea sau nu să meargă la mare în această vară.

O companie de lângă Modena a proiectat bariere separatoare din plexiglas pe plajă, în încercarea de a-şi imagina cum va fi întoarcerea la plajă. Claudio Ferrari, proprietarul companiei, a spus că ideea s-a născut atât pentru a proteja oamenii, cât şi pentru a da posibilitatea reînceperii activităţii.

Compania produce deja „ecrane din plexiglas” pentru bănci şi farmacii şi s-a gândit că ar putea fi amplasate şi pe plaje.

Cutiile transparente din plexiglas şi profile de aluminiu au pereţi de 4,5 metri, cu un „acces” de la un metru şi jumătate. potrivit Mediafax.

„Putem produce barierele în orice mărime sau formă”, a spus Ferrari, potrivit căruia există deja cerere pentru aceste separatoare.

Printre propunerile pentru relansarea activităţii se numără şi lăsarea a minim 3 metri între umbrelele de pe plajă.

În timp ce hotelurile se pregătesc de vară, nu se ştie dacă staţiunile vor avea permisiunea de a se redeschide. Unii vorbesc despre măşti de protecţie chiar şi la plajă, alţii spun că măştile sunt utile doar în locurile închise.

Cert este că proprietarii plajelor trebuie să se reorganizeze: să interzică zonele de joacă pentru copii şi să ţină barurile închise, iar servirea să se facă direct pe plajă.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase