Home » D:News » ”America divizată: Trump versus Obama”, un documentar prezentat în premieră în România

”America divizată: Trump versus Obama”, un documentar prezentat în premieră în România

”America divizată: Trump versus Obama”, un documentar prezentat în premieră în România
Publicat: 16.04.2020
„America divizată: Trump versus Obama”, o anchetă realizată de Frontline, care face o paralelă între mandatele deţinute de Barack Obama şi Donald Trump şi care prezintă situaţia din Statele Unite în anul electoral 2020, va fi prezentat de B1 TV în premieră în România, duminică şi luni, de la ora 21.00.

Documentarul relatează modul în care, pe parcursul ultimului deceniu, societatea americană a devenit tot mai divizată, având la bază o serie de teme (imigraţia, probleme rasiale, corupţia din politică, mass media), dar şi modul în care politicienii au alimentat această divizare, care s-a transformat în ură, cu scopul de a câştiga capital politic.

De asemenea, filmul prezintă şi modul în care Vladimir Putin şi Rusia s-au implicat şi au influenţat alegerile din SUA în 2016.

Concluziile anchetei privind interferenţa rusă în alegerile prezidenţiale din SUA au fost publicate în Raportul Mueller, care trece în revistă investigarea acuzaţiilor de conspiraţie sau de coordonare între campania prezidenţială a lui Donald Trump şi serviciile secrete ruse şi acuzaţiile de obstrucţionare a actului de justiţie. Raportul a fost trimis procurorului general al SUA William Barr pe data de 22 martie 2019, iar o versiune redusă a raportului de 448 de pagini a fost publicată de către Departamentul Justiţiei.

Ancheta s-a desfăşurat în perioada 17 mai 2017 – 22 martie 2019 şi a implicat treizeci şi patru de rechizitorii, inclusiv împotriva mai multor foşti membri ai campaniei preşedintelui Trump. Totodată  au fost emise în acest interval peste 2.800 de citaţii, au fost audiaţi 500 de partori iar alte 500 de persoaneau primit mandate de căutare.

Raportul procurorului Mueller concluzionează că nu a existat vreo înţelegere între membrii echipei lui Trump şi Rusia, în pofida numeroaselor contacte. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase