Home » D:News » Sunt persoanele care au suferit de COVID-19 imune la o nouă infectare? Un studiu susţine că nu

Sunt persoanele care au suferit de COVID-19 imune la o nouă infectare? Un studiu susţine că nu

Publicat: 28.04.2020
OMS a anunţat că nu există dovezi că după vindecarea de COVID-19 o persoană a dezvoltat imunitate faţă de această infecţie.

Una dintre problemele principale pe care le avem de înfruntat în cazul acestei pandemii este cea a imunităţii; dat fiind faptul că încă nu există un vaccin pentru coronavirus, unii experţi şi o parte a publicului speră ca imunitatea naturală, dobândită în urma infecţiei, să reprezinte o soluţie pentru reluarea vieţii normale. Din păcate, după cum arată un studiu recent, infectarea nu reprezintă o modalitate de a asigura imunitatea pentru contractarea ulterioară a virusului, notează Medicalxpress.

„În prezent, nu există dovezi că persoanele care s-au recuperat de la COVID-19 şi au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie […] Începând cu 24 aprilie 2020, niciun studiu nu a evaluat dacă prezenţa anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate la infecţiile ulterioare de acest virus la om”, explică oficialii OMS într-o declaraţie. 

Conform acestui studiu şi a declaraţiilor, reînceperea activităţilor economice pe baza unor „certificate” de imunitate pentru persoanele care au suferit de COVID-19 reprezintă o idee proastă. Oficialii subliniază faptul că astfel apare riscul unei transmisii continue a virusului.

Cercetătorii subliniază şi faptul că testele actuale trebuie îmbunătăţite pentru a identifica anticorpii produşi de către infecţia cu SARS-CoV-2 de anticorpii produşi de către alte şase tipuri de coronavirusuri.

Citeşte şi:

Câţi ani ar mai fi trăit oamenii, dacă nu ar fi fost ucişi de coronavirus

Mituri despre coronavirus, combătute de OMS. Nu te ajută dacă te stropeşti cu alcool şi nici dacă mănânci usturoi. Ce îţi poate face rău?

Cum a evoluat şi s-a răspândit coronavirusul la oameni. Cercetătorii au decriptat în premieră traseul COVID-19

De ce mor de coronavirus şi tineri sănătoşi? Explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase