Home » D:News » Chinezii vor să testeze pe oameni din mai multe ţări un vaccin pentru COVID-19

Chinezii vor să testeze pe oameni din mai multe ţări un vaccin pentru COVID-19

Chinezii vor să testeze pe oameni din mai multe ţări un vaccin pentru COVID-19
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.05.2020
Unul dintre cele mai bine cotate vaccinuri anti-COVID din China ar putea fi în curând testat la nivel mondial. Firma Sinovac Biotech este în discuţii cu mai multe ţări din lume şi OMS, pentru a începe studii clinice de faza a treia în regiuni ale lumii în care noul coronavirus se răspândeşte rapid.

„Ca să evaluăm dacă vaccinul poate proteja, trebuie să studiem relaţia dintre incidenţa bolii şi vaccinare. Nu poţi face asta când nu sunt cazuri”, a declarat directorul companiei Yin Weidong.

Demersurile companiei ar putea fi însă dificile, în condiţiile în care relaţiile Chinei la nivel internaţional nu sunt cele mai bune. Cel mai bun loc pentru a-şi testa vaccinul ar fi pentru chinezi Statele Unite, unde focarul epidemiei de Covid-19 este încă puternic.

Sunt însă şi companii americane care au vaccinuri în teste. Cele mai multe studii clinice pentru un vaccin contra virusului SARS Cov-2 sunt în faza 1 sau 2, ceea ce înseamnă că sunt testate pentru a se stabili dacă sunt sigure şi au un răspuns imunitar.

În faza 3, care implică un grup de control care primeşte un placebo, se stabileşte dacă vaccinaţii sunt mai protejaţi de infectare decât cei care nu au fost vaccinaţi. Iar asta înseamnă ca ambele grupe de testaţi să fie într-un mediu în care virusul se răpândeşte.

Sinovac a creat un vaccin şi pentru virusul SARS, în 2003. Compania a încetat însă dezvoltarea sa în faza 1, pentru că epidemia a fost controlată, au fost doar în jur de 8.000 de cazuri, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase