Home » D:News » Primele semne ale infecţiei cu noul coronavirus la copii. Ce arată un studiu recent din China

Primele semne ale infecţiei cu noul coronavirus la copii. Ce arată un studiu recent din China

Primele semne ale infecţiei cu noul coronavirus la copii. Ce arată un studiu recent din China
Publicat: 13.05.2020
Copiii care suferă de greaţă sau diaree, însoţite de febră sau expunere la coronavirus, ar trebui să fie consideraţi suspecţi de infecţie cu COVID-19, recomandă un nou studiu publicat Frontiers in Pediatrics.

Copiii care suferă de greaţă sau diaree, însoţite de febră sau expunere la coronavirus, ar trebui să fie consideraţi suspecţi de infecţie cu COVID-19, recomandă un nou studiu publicat Frontiers in Pediatrics.

Studiul mai susţine că simptomele gastrointestinale prin care au trecut iniţial unii copii sugerează o potenţială infectare prin tractul digestiv, având în vedere că tipul de receptori din celulele din plămâni atacate de virusul SARS-CoV-2 pot fi găsite şi în intestine.

Primele semne ale infecţiei cu noul coronavirus la copii

Majoritatea copiilor sunt afectaţi uşor de COVID-19, iar cazurile severe rare implică deseori şi alte afecţiuni medicale. E uşor să greşeşti diagnosticul în fazele preliminare, atunci când un copil nu are simptome respiratorii sau nu suferă de o altă afecţiune”, spune autorul studiului, dr. Wenben Li, care lucrează la Departamentul de Pediatrie de la Spitalul Tongji din Wuhan, China.

„Bazându-ne pe experienţa noastră cu COVID-19, în regiunile unde a existat epidemie, copiii care suferă de simptome digestive, însoţite în special de febră sau istoric de expunere la boală, ar trebui să fie suspecţi de infecţie cu noul coronavirus”, mai adaugă medicul, potrivit MedicalXpress.

În studiul său, Li şi colegii săi detaliază trăsăturile clinice ale copiilor internaţi la spital cu simptome non-respiratorii, care au fost diagnosticaţi apoi cu pneumonie şi COVID-19.

„Aceşti copii aveau nevoie de îngrijiri medicale pentru alte probleme, spre exemplu, unul avea o piatră la rinichi, altul avea un traumatism cranian. Toţi însă aveau pneumonie confirmată înainte sau imediat după internare şi apoi au fost confirmaţi şi cu COVID-19. Chiar dacă simptomele iniţiale nu aveau legătură cu COVID-19, 4 din 5 cazuri au avut simptome ale tractului digestiv”, explică Li.

Prin evidenţierea acestor cazuri, Li speră ca medicii să folosească informaţiile pentru a diagnostica mai repede şi a izola pacienţii cu simptome similare, care va ajuta în cele din urmă tratarea şi reducerea răspândirii virusului.

Copiii care suferă de greaţă sau diaree, consideraţi suspecţi de COVID-19

Cercetătorii mai fac legătura între simptomele gastrointestinale ale copiilor, care au fost de altfel observate şi la pacienţi adulţi, şi o altă rută potenţială de infectare.

„COVID-19 ar putea infecta pacienţii şi prin tractul digestiv prin contact sau transmitere fecal-orală, nu doar prin tractul respirator sub forma picăturilor respiratorii”, mai explică Li.

În timp ce testele COVID-19 pot produce ocazional rezultate fals-pozitive, Li este sigur că toţi aceşti cinci copii au fost infectaţi. Li subliniază că este nevoie de mai multe studii pentru a confirma descoperirile sale.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Simptome rare de COVID-19, identificate de medicii din întreaga lume

Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului

Doar o cincime din cei testaţi pozitiv cu coronavirus dezvoltă simptome

Mai mult de 99% dintre cei care au murit de coronavirus în Italia aveau şi alte boli. Ce simptome de COVID-19 aveau 

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase