Home » D:News » Soluţia găsită de danezi pentru a păstra distanţa în parcuri în timpul pandemiei de COVID-19

Soluţia găsită de danezi pentru a păstra distanţa în parcuri în timpul pandemiei de COVID-19

Soluţia găsită de danezi pentru a păstra distanţa în parcuri în timpul pandemiei de COVID-19
Publicat: 15.05.2020
Pandemia de coronavirus ne-a obligat să ne schimbăm nu doar stilul de viaţă, ci şi să regândim şi să proiectăm diferit spaţiile publice.

După propunerea pentru restaurantele din Amsterdam, cu mesele în stil de seră anti-Covid, Danemarca vine cu o idee şi mai fascinantă: o reţea extraordinară de parcuri publice plutitoare care, în viitorul apropiat, va deveni realitate. 

Pentru a evita aglomeraţia şi pentru a permite totuşi familiilor, cuplurilor şi persoanelor singure să se bucure pe deplin de natură, de apă şi de spaţiile în aer liber în deplină siguranţă, arhitectul australian Marshall Blecher şi studioul danez de design Fokstrot, au dezvăluit planurile – şi primele imagini – ale Parkipelago-ului care va fi amplasat de-a lungul portului din Copenhaga.

Insulele nu sunt altceva decât barje ancorate pe fundul mării, construite din lemn şi alte materiale sustenabile şi reciclate. Grădinile plutitoare dispuse una lângă alta la fel ca un arhipelag vor fi uşor de accesat cu barca, în canoe, dar şi înot. În realitate, la Copenhaga există deja o astfel de insulă, inaugurată în 2018 şi cunoscută sub numele de CPH-Ø1, scrie Rador.

Acum, cu sprijinul consiliului municipal al oraşului, se intenţionează extinderea proiectului cu realizarea a zeci de alte insule mari şi mici, accesibile gratuit. 

Parcul oferă astfel un „spaţiu verde în schimbare” care poate fi adaptat şi pentru a găzdui evenimente, expoziţii şi picnicuri, cu un număr limitat de persoane. Planurile prevăd lansarea primelor trei insule în acest an şi cât mai multe în anul următor.

Bazele grădinilor plutitoare vor fi construite manual în şantierele navale ale oraşului după care vor fi decorate cu iarbă, flori şi copaci endemici.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase