Home » D:News » Robotul care ucide coronavirusul. Xenex Germ-Zapping a atras atenţia studiourilor de la Hollywood

Robotul care ucide coronavirusul. Xenex Germ-Zapping a atras atenţia studiourilor de la Hollywood

Robotul care ucide coronavirusul. Xenex Germ-Zapping a atras atenţia studiourilor de la Hollywood
Sursa foto: @XenexDisinfect
Publicat: 26.05.2020

Xenex Germ-Zapping, robotul care ucide coronavirusul, a atras atenţia studiourilor de la Hollywood. CBS, Netflix, Amazon, se numără printre companiile cu care se poartă discuţii, scrie Hollywood Reporter.

Robotul este capabil să ucidă unele dintre cele mai periculoase virusuri din câteva lovituri cu raze UV şi ar putea fi curând recrutat de studiourile de la Hollywood, care încearcă din răsputeri să reia producţia de filme şi seriale grav afectată de pandemie.

Robotul şi-a demonstrat deja eficienţa în sterilizarea suprafeţelor în peste 500 de spitale din lumea întreagă, fiind capabil să elimine aproape 99,99% din germeni, potrivit testelor efectuate de Institutul de cercetări biomedicale din Texas. Noul coronavirus poate supravieţui până la trei zile pe suprafeţe din oţel inoxidabil sau plastic, spun specialiştii.

Compania americană Xenex Disinfection Services, care produce micul robot exterminator, este în discuţii şi cu Netflix, Amazon şi Sony. Micul android este deja în vizorul televiziunii CBS, pentru producţia serialului „Blue Bloods”, potrivit publicaţiei specializate The Hollywood Reporter.

Marile studiouri de producţie încearcă să găsească soluţii alternative pentru reluarea activităţii, dezinfectarea masivă a platourilor, distanţarea socială şi purtarea măştilor putând deveni noua normalitate în domeniu.

Robotul Xenex costă 125.000 de dolari, dar poate fi închiriat şi lunar. Suma reprezintă o bagatelă în comparaţie cu cele aproximativ 17 miliarde de dolari pierderi raportate de Hollywood din cauza coronavirusului, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase