Home » D:News » Cum arată și câte kilograme are cea mai mare pisică din lume la ora actuală

Cum arată și câte kilograme are cea mai mare pisică din lume la ora actuală

Cum arată și câte kilograme are cea mai mare pisică din lume la ora actuală
Sursa foto: Twitter @mizeranetwork / Guinness World Records
Publicat: 30.05.2020

Cea mai mare pisică din lume și care este în viață se numește Hercules și este un mascul adult din specia „ligru” (un animal hibrid, rezultat din împerecherea între un leu mascul și o femelă de tigru). Hercules locuiește momentan la Myrtle Beach Safari, o rezervație de viață sălbatică aflată în South Carolina, SUA. Masculul are dimensiuni totale de 3,33 m lungime, 1,15 m înălțime și cântărește puțin peste 418 kilograme.

GALERIE FOTO

Myrtle Beach Safari este cunoscut și sub numele de TIGERS (Institutul pentru Speciile Rare și pe cale de Dispariție). Institutul este deținut de Bhagavan “Doc” Antle, care a fondat de asemenea și Rare Species Fund în 1982 pentru a ajuta speciile sălbatice din lume pe cale de dispariție precum elefanți, rinoceri, urangutani și alte feline mari.

Hercules mănâncă în jur de 13,6 kilograme de carne în fiecare zi, dar nu fără să bea și câțiva litri de apă bineînțeles. Ca o comparație, o porție normală de carne pentru Hercules cântărește la fel ca un copil de doi ani.

Masculul are și un frate, Sinbad, care este puțin mai înalt, dar și mai puțin greoi. Hercules are patru „nepoți” care s-au născut în 2014, Yeti, Odin, Sampson și Apollo. Cei patru sunt primele animale de culoare albă din această specie hibrid. De asemenea, Yeti este cel mai mare dintre toți.

Despre specia hibrid „ligru”

Animalele din această specie sunt de obicei mai mari ca cele două specii de origine (parentale), respective tigrii și leii. Prin comparație, felinele din specia „tigon”, hibridul tigru mascul și o femelă de leu, sunt de regulă mai mici decât speciile parentale.

Ligrii, care nu există în sălbăticie, pot crește de până la două ori mai mari ca părinții lor. Mai mult, ligrii pot cântări de până la 100 de ori mai mult ca o pisică domestică.

Chiar dacă încrucișarea dintre masculii lei și femelele de tigri pot avea loc în mod natural, fără intervenția cu fertilizare in vitro (IVF), astfel de împerecheri au loc în parcuri sau rezervații. Motivul este că leii și tigrii nu împărtășesc aceleași teritorii în mediilor lor naturale și sălbatice.

De asemenea, de regulă, masculii hibrizi sunt sterili, informează Guinness World Records.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De unde poţi cumpăra un cal cu mai puţin de 5 lei. Totul este perfect legal şi primeşti şi livrare gratuită

Puiul de tigru ”Covid”, raza de speranţă de la o grădină zoologică din Mexic

Nadia, primul tigru infectat cu noul coronavirus

De ce nu există aproape nicio diferenţă între pisica ta şi un tigru?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase