Home » D:News » Prima aplicație gratuită care detectează purtarea măștii de protecție

Prima aplicație gratuită care detectează purtarea măștii de protecție

Publicat: 11.06.2020
Prima aplicație gratuită care detectează purtarea măștii de protecție
Sursa foto: Pixabay

SafeSpace, prima aplicație gratuită care detectează purtarea măștii de protecție și reamintește necesitatea purtării ei, este dezvoltată ca răspuns la nevoie de siguranță în spații închise odată cu relaxarea măsurilor anti COVID-19 și folosește un subset al inteligenței artificiale.

„SafeSpace, prima aplicație gratuită care detectează purtarea măștii de protecție, este dezvoltată de Geometry România și Safer Work ca răspuns la nevoie de siguranță în spații închise odată cu relaxarea măsurilor anti COVID-19. În contextul pandemic actual și în acord cu legislația oficială, dezvoltarea aplicației vine în sprijinul companiilor care iau măsuri pentru a crea un mediu sigur în spații închise”, transmite compania.

Aplicația se adresează companiilor mari de retail și servicii, angajatorilor, fabricilor dar si businessurilor mici cum ar fi restaurantele si magazinele”, mai arată comunicatul de presă.

Aplicația gratuită care detectează purtarea măștii de protecție

Potrivit sursei citate, aplicația utilizează un sistem bazat pe machine learning, un subset al inteligenței artificiale (IA) care pe baza datelor colectate și procesate construiește o structura ce își poate îmbunătăți continuu detectarea rapidă a fețelor umane care poartă sau nu măști de protecție, potrivit Mediafax.

„SafeSpace are rolul de a crește nivelul public de conștientizare privind utilizarea măștii de protecție. SafeSpace poate fi descărcată gratuit de pe Google Play Store sau de pe pagina oficială unde există și un ghid explicativ.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase