Home » D:News » Camioane electrice Nikola, concurent pentru Tesla

Camioane electrice Nikola, concurent pentru Tesla

Camioane electrice Nikola, concurent pentru Tesla
Publicat: 09.06.2020

Elon Musk și compania sa Tesla au un nou concurent pe piața auto, pe Wall Street și în social media, este vorba de Nikola, o companie care produc ecelule de combustie pe hidrogen și camioane electrice cu baterii, și care tocmai a fost listată la bursă, anunță CNN.

Iar președintele Nikola este foarte activ pe Twitter.

Acțiunile Nikola – primul prenume al celebrului inventator Tesla – au crescut cu peste 120% de când a încheiat o fuziune cu o companie deja publică, denumită VectoIQ, pe 3 iunie.

Acțiunile au crescut cu 103% luni, dar au scăzut marți dimineață cu 22% într-o piață volatilă. Acțiunile Tesla, care s-au ridicat în ultimul timp până la un nivel aproape record, au scăzut ușor.

Câștigurile meteorice de luni au apărut după ce fondatorul și președintele executiv al Nikola, Trevor Milton, a emis o serie de tweet-uri despre toate comenzile prealabile pentru camionul Badger pe care Nikola îl produce și care își propune să concureze cu camioanele electrice de la Tesla.

Nikola a început să se tranzacționeze sub acest nume săptămâna trecută, după ce a fuzionat cu VectoIQ – o companie creată cu singurul scop de a fuziona cu o companie privată care dorește să devină publică.

Cât valorează Nikola

Nikola valorează aproximativ 26 de miliarde de dolari, pe baza prețului de închidere de luni, chiar dacă nu este de așteptat să genereze vânzări – cu atât mai puțin profituri – până în 2021.

Acest lucru face compania mai valoroasă decât Ford și Fiat Chrysler și să ajungă rapid GM – un fapt cu care Milton s-a lăudat pe Twitter luni, potrivit Mediafax.

Nikola a anunțat deja vânzări către mari clienți, inclusiv o comandă de 800 de camioane de la producătorul de bere Budweiser Anheuser-Busch InBev și o comandă de milioane de dolari din partea companiei de transport US Xpress Enterprises.

Unul dintre principalii investitori ai lui Nikola este CNH, un conglomerat industrial global care face tractoare, autobuze și echipamente pentru construcții. CNH a declarat luni că filiala sa de vehicule comerciale IVECO deține acum o participație de 7,1% în Nikola.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase