Home » D:News » Tesla a devenit cel mai valoros producător auto

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto
Tesla, una dintre mândriile lui Elon Musk
Publicat: 12.06.2020

Prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice Tesla a atins pentru prima dată săptămâna aceasta  1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că firma a întrecut acum Toyota în capitalizarea de piață și este cel mai valoros constructor de automobile din lume.

Acest lucru vine în condițiile în care cel puțin șase angajați Tesla au fost testați pozitivi cu COVID-19 după ce CEO-ul Elon Musk a repornit fabrica din California, inițial cu încălcarea restricțiilor impuse de autorități.

Un angajat al fabricii de panouri solare de la Tesla’s Buffalo, New York, a dovedit, de asemenea, pozitiv COVID-19 după redeschiderea acestei instalații, după cum a anunțat The Verge.

Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de așteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

De unde vine creșterea Tesla

Prețul accțiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari în februarie, din cazua vânzărilor record în 2019 și optimismului legat de rezultatele noii sale fabrici de vehicule în China. Însă prețul a scăzut în martie, pe fondul general de reducere a pieței bursiere la răspândirea coronavirusului în Statele Unite, potrivit  Mediafax.

Prețul acțiunilor companiei s-a majorat din martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, deoarece piața bursieră crește în general. Însă avântul recent al Tesla, în special în această săptămână, poate avea de-a face cu creșterea vânzărilor de mașini noi din China, de anunțul lui Musk că Tesla Semi va intra în producție și despre noile evoluții ale zonei de baterii. De asemenea, prețul acțiunilor a fost consolidat de reușita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spațiu.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase