Home » D:News » Măsuri disperate pentru a depăși criza. British Airways își vinde o parte din colecția de artă

Măsuri disperate pentru a depăși criza. British Airways își vinde o parte din colecția de artă

Publicat: 15.06.2020
Măsuri disperate pentru a depăși criza. British Airways își vinde o parte din colecția de artă
Sursa foto: Pixabay

Compania aeriană British Airways își vinde o parte din colecția sa de artă, în valoare de mai multe milioane de lire sterline, pentru a strânge bani meniți să o ajute să depășescă perioada de criză, relatează BBC.

Colecția include opere semnate de Damien Hirst, Bridget Riley și Peter Doig, cu o lucrare despre care se crede că a fost evaluată la peste 1 milion de lire sterline.

Cel puțin 10 opere au fost scoase la vânzare. Compania se confruntă cu prăbușirea călătoriilor aeriene și urmează să reducă mii de locuri de muncă.

Măsuri disperate pentru a depăși criza

Săptămâna trecută, șeful BA, Alex Cruz, a avertizat că supraviețuirea companiei este în joc și că este necesară o restructurare drastică a activității.

Comform presei londoneze, casa de licitații Sotheby’s este cea care va aranja vânzarea. Alte lucrări din colecția BA sunt piese de Tracey Emin, Anish Kapoor și Chris Ofili. Cea mai valoroasă piesă este considerată una de Bridget Riley care valorea, conform unor surse,„cel puțin șapte cifre”.

British Airways își vinde o parte din colecția de artă

A fost cumpărat cu mulți ani în urmă și valoarea i-a crescut substanțial, potrivit Mediafax.

O mare parte din colecție a fost acumulată cu ajutorul curatorilor Artwise, care au lucrat cu BA timp de 17 ani până în 2012 și au cumpărat peste 1.500 de lucrări pentru compania aeriană.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase