Home » D:News » COVID-19 a evoluat pentru a infecta mai uşor celulele umane. Ce arată un nou studiu

COVID-19 a evoluat pentru a infecta mai uşor celulele umane. Ce arată un nou studiu

COVID-19 a evoluat pentru a infecta mai uşor celulele umane. Ce arată un nou studiu
4. Etapa 1, severă, cu oboseală – dureri de cap, iar lipsa mirosului dă bătăi de cap unui pacient care suferă de această formă de manifestare a bolii COVID-19. Se poate vorbi despre tuse, răguşeală, dureri în piept şi oboseală.
Publicat: 17.06.2020

Un grup de cercetători din Florida a realizat un experiment din care rezultă că noul coronavirus a suferit mutaţii care l-au făcut să infecteze mai uşor celulele umane, scrie CNN.

Autorii studiului spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a arăta dacă acest lucru schimbă modul în care virusul infectează oamenii şi dacă schimbarea a afectat cursul pandemiei.

Oamenii de ştiinţă de la Scripps Research Institute din Florida au descoperit că noua mutaţie a virusului afectează o proteină ceea ce l-a făcut să ajungă mai uşor în celulele umane.

Dacă aceste date vor fi confirmate de noi studii, atunci este pentru prima dată când se dovedeşte că virusul a suferit schimbări semnificative, scrie Mediafax.

Tocmai săptămâna aceasta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că mutaţiile observate până acum la noul coronavirus nu l-au făcut mai uşor transmisibil şi nici nu au făcut ca virusul să provoace boli grave.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase