Home » D:News » Reacția Organizației Mondiale a Sănătății privind focarul de COVID-19 din Beijing

Reacția Organizației Mondiale a Sănătății privind focarul de COVID-19 din Beijing

Reacția Organizației Mondiale a Sănătății privind focarul de COVID-19 din Beijing
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 17.06.2020

Originile focarului de COVID-19 din Beijing sunt incerte, au declarat, luni, oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceştia spun că ipoteza că ar fi pornit de la somonul importat nu este cea mai plauzibilă, scrie Reuters.

Mai multe cartiere din capitala Chinei au fost închise şi s-au impus măsuri stricte de control. Şcolile au fost închise şi oamenilor li s-a cerut să se testeze pentru noul coronavirus, după ce ţara a înregistrat o creştere neaşteptată a cazurilor legate de cea mai mare piaţă alimentară angro din Asia.

Presa chineză scrie că virusul a fost descoperit pe un tocător folosit pentru somonul importat în piaţa Xinfadi din Beijing.

Reacția OMS privind focarul de coronavirus din Beijing

Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS, a declarat că trebuie luată în considerare ipoteza somonului de import, dar spune că în acest moment nu este „principala ipoteză”.

În acelaşi timp, mai mulţi experţi susţin că nu este posibil ca peştele să poarte virusul şi că orice legătură cu somonul poate fi rezultatul contaminării încrucişate.

China, un important importator de fructe de mare şi carne, a oprit cumpărăturile de la furnizorii europeni de somon din cauza temerilor legate de noul coronavirus, scrie Mediafax.

Ryan a spus că agenţia OMS urmăreşte îndeaproape focarul, a oferit ajutor tehnic Chinei şi este în strânsă legătură cu autorităţile din Beijing pentru a încerca să controleze focarul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase