Home » D:News » NASA plănuiește un test misterios cu capsula Crew Dragon aflată la bordul ISS

NASA plănuiește un test misterios cu capsula Crew Dragon aflată la bordul ISS

NASA plănuiește un test misterios cu capsula Crew Dragon aflată la bordul ISS
Credit foto: Pixabay
Publicat: 28.06.2020

Capsula ar putea fi folosită pentru un test de siguranță.

În data de 30 mai, NASA și SpaceX au reușit să trimit doi astronauți în spațiu cu ajutorul unei capsule Crew Dragon, iar de atunci aceștia își desfășoară activitatea la bordul Stației Spațiale Internaționale.

În viitorul apropiat, Crew Dragon va fi folosită pentru un test misterios, cel mai probabil unul de siguranță, în care patru dintre cei cinci ocupanți ai stației se vor adăposti în capsulă. Aceste teste sunt folosite pentru a-i obișnui pe astronauți cu procedurile necesare în cazul unei situații de urgență la bordul ISS, notează Futurism.

Crew Dragon va fi folosită în continuare

Kathy Lueders, nouă șefă a misiunilor spațiale ale NASA a explicat faptul că naveta se află într-o stare bună de funcționare, de la andocare și până în prezent fiind efectuate o serie de teste care să ateste buna funcționare a sistemelor.

Recent, oficialii NASA au decis că capsula Crew Dragon, dar și racheta Falcon 9 vor putea fi folosite și în cadrul viitoarelor misiuni cu echipaj uman. Aceasta decizie se dovedește a fi benefică din punctul de vedere al siguranței echipajelor care vor face parte din aceste misiuni, dar și din punct de vedere financiar.

Deși lansarea de la finalul lunii mai a reprezentat un succes important pentru SpaceX și pentru NASA, adevărul este că misiunea nu este gata până cei doi astronauți nu vor reveni pe Pământ. Cel mai probabil, zborul de reîntoarcere va avea loc la începutul lunii august.

Citește și:

Lansarea Crew Dragon a reușit. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu – VIDEO

Costume spațiale noi și tehnologie inovativă pentru lansarea istorică Crew Dragon. GALERIE FOTO

Elon Musk a anunțat noua prioritate a SpaceX: racheta complet reutilizabilă Starship

NASA amână lansarea roverului Perseverance

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase