Home » D:News » A fost lansată o lucrare de artă colectivă pentru copii, care vorbește despre viitorul planetei

A fost lansată o lucrare de artă colectivă pentru copii, care vorbește despre viitorul planetei

A fost lansată o lucrare de artă colectivă pentru copii, care vorbește despre viitorul planetei
Sursa foto: Twitter Earth Speakr
Publicat: 03.07.2020

Earth Speakr, o lucrare de artă colectivă adresată copiilor și care vorbește despre viitorul planetei, se lansează la nivel internațional. Aceasta este o inițiativă a artistului islandezo – danez Olafur Eliasson.

Earth Speakr include o aplicație, un website în 24 de limbi, prezentări în format fizic și reprezintă componenta centrală a programului cultural pregătit cu ocazia Președinției Germaniei la Consiliul Uniunii Europene în 2020.

De asemenea, Earth Speakr este disponibilă gratuit și îndeamnă persoanele de toate vârstele și din toate colțurile Europei să colaboreze și să se gândească la schimbările climatice și viitorului planetei.

Earth Speakr vorbește despre viitorul planetei

„Earth Speakr reprezintă o nouă lucrare de artă interactivă a artistului Olafur Eliasson care amplifică modurile în care copii văd viitorul planetei. Această lucrare invită adulții și liderii globali, cei care au puterea de decizie și de a schimba cursul lucrurilor să fie deschiși la mesajele copiilor”, au anunțat inițiatorii.

Aplicația Earth Speakr poate fi descărcată în următoarele șase luni iar fiecare utilizator își poate anima mediul înconjurător folosind tehnologie interactivă.

„Earth Speakr este o lucrare de artă colectivă ce îi invită pe copii să fie artiști .Copiii și tinerii ce încă nu sunt majori pot alege să participe împrumutându-și vocea unui copac, unei coji de banană, cerului sau unei străzi. Astfel, ei vor putea vorbi în numele mediului și al planetei”, a spus Olafur Eliasson, potrivit Mediafax.

Lucrarea de artă îi invită pe copii să vorbească despre climă, cu îngrijorare sau speranță

Acesta a menționat că lucrarea sa îi invită pe copii să vorbească despre climă, cu îngrijorare sau cu speranță.

De asemenea, Heiko Maas, ministrul federal al afacerilor externe al Republicii Federale Germane, a explicat că a venit, însă, momentul ca adulții să fie atenți la ce au tinerii de spus.

„În contextul Earth Speakr, Olafur Eliasson le dă copiilor oportunitatea unică de a veni cu idei cu potențialul de a schimba în bine viitorul tuturor europenilor. Datorită faptului că mesajele lor înregistrate vor ajunge direct în locul în care se elaborează politicile la nivel european, Earth Speakr le dă tinerilor posibilitatea să iasă în față cu ideile lor”, a precizat Maas.

Proiectul are ca parteneri o rețea de muzee, biblioteci și instituții educaționale, precum Institutul Goethe.

Lucrarea este finanțată de Ministerul Federal al Afacerilor Externe și realizat în cooperare cu Institutul Goethe.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase