Home » D:News » Val de pneumonie în Kazahstan, în plină pandemie de coronavirus. Peste 1.700 de persoane au murit

Val de pneumonie în Kazahstan, în plină pandemie de coronavirus. Peste 1.700 de persoane au murit

Val de pneumonie în Kazahstan, în plină pandemie de coronavirus. Peste 1.700 de persoane au murit
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 10.07.2020

O pneumonie letală face ravagii în Kazahstan. 1.772 de persoane au murit de la începutul lunii iunie.

În plină pandemie de coronavirus, Kazahstanul se confruntă cu un val de îmbolnăviri cauzate de pneumonie. Ambasada Chinei din Kazahstan a emis o alertă de călătorie către proprii cetăţeni cu privire la „pneumonia mortală” care face ravagii în ţara vecină.

Kazahstanul se învecinează cu China în zona de nord-vest a ţării. Pneumonia a cauzat 1.772 de decese de la începutul lunii iunie, conform Ministerului Sănătăţii din Kazahstan.

Preşedintele ţării, Kassym-Jomart Tokayev, a declarat, marţi, că situaţia privind coronavirusul este încă gravă, iar relaxarea măsurilor nu poate fi luată în calcul, notează Mediafax.

O pneumonie face ravagii în Kazahstan, în plină pandemie de coronavirus

„Ne confruntăm cu cel de-al doilea val de coronavirus, cuplat cu un aflux uriaş de cazuri de pneumonie”, a declarat preşedintele.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va trimite o echipă în China pentru a stabili originea epidemiei de coronavirus, a anunțat directorul general al instituţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Vom putea combate mai bine virusul când vom şti totul despre virus, inclusiv cum a apărut. Vom trimite o echipă săptămâna viitoare în China pentru a ne pregăti în acest sens şi sperăm să aflăm cum a început epidemia şi ce putem face în viitor pentru a ne pregăti”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS trimite o echipă în China pentru a afla originea noului coronavirus

Acesta nu a precizat și de ce oficialii OMS se vor deplasa în China abia la câteva luni de la începerea epidemiei de coronavirus, transformată ulterior în pandemie.

Epidemia de coronavirus a izbucnit în oraşul chinez Wuhan.

Milioane de oameni ar putea muri în cazul unui al doilea val al coronavirusului, a avertizat săptămâna trecută un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, adăugând că pandemia a evoluat până acum așa cum au anticipat oficialii de la OMS.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase