Home » D:News » Turiștii care vor să ajungă în Grecia prin punctul vamal cu Bulgaria trebuie să prezinte test negativ pentru COVID-19

Turiștii care vor să ajungă în Grecia prin punctul vamal cu Bulgaria trebuie să prezinte test negativ pentru COVID-19

Turiștii care vor să ajungă în Grecia prin punctul vamal cu Bulgaria trebuie să prezinte test negativ pentru COVID-19
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 11.07.2020

Grecia va impune obligativitatea prezentării rezultatelor negative la teste privind Covid-19 tuturor persoanelor care vor tranzita punctul vamal cu Bulgaria, anunţă Guvernul de la Atena.

„Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia„, a declarat vineri Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Turiști din Bulgaria și România, infectaţi cu noul coronavirus

Vineri, 29 de turişti din Bulgaria şi România au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus la punctul vamal Promahonas. Cel puţin şapte turişti sârbi aflaţi în Grecia au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus săptămâna aceasta şi sunt în carantină. Grecia a decis duminică interzicerea accesului cetăţenilor sârbi până pe 15 iulie.

Autorităţile vamale elene efectuează teste aleatorii anti-Covid-19 la punctele vamale. Persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să completeze un formular online în avans, primind un cod prin care se stabileşte dacă vor fi testate.

Formular online, completat cu 24 de ore în avans

„De acum înainte, formularul va trebui completat cu 24 de ore în avans”, a precizat Stelios Petsas, potrivit Mediafax.

„Numărul testelor va fi intensificat. Până duminică, în Grecia vor fi efectuate 300 de controale”, a subliniat oficialul guvernamental grec.

Recent, noi restricții au fost impuse și de către Austria. Guvernul a emis alerte privind călătoriile în România, Bulgaria şi Republica Moldova, iar persoanele care vin din aceste ţări vor fi obligate să prezinte un rezultat negativ la un test COVID-19 sau vor fi plasate în carantină 14 zile.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunţat miercuri introducerea României, Bulgariei şi Republicii Moldova pe lista ţărilor din zona roşie, vizate de restricţii de călătorie din cauza multiplicării cazurilor de coronavirus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase