Home » D:News » Estimări sumbre ale cercetătorilor. 1 din 150 de americani este infectat cu noul coronavirus „chiar acum”

Estimări sumbre ale cercetătorilor. 1 din 150 de americani este infectat cu noul coronavirus „chiar acum”

Estimări sumbre ale cercetătorilor. 1 din 150 de americani este infectat cu noul coronavirus „chiar acum”
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 13.07.2020

SUA au deja un număr record de cazuri confirmate zilnic de COVID-19, dar estimările specialiştilor arată că numărul de infecţii este de fapt mult mai mare. Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, a declarat că de fapt 1 din 150 de persoane din SUA este probabil „infectat chiar acum”, scrie Forbes.

Cercetătorii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi MIT au proiectat că numărul infecţiilor cu noul coronavirus este în realitate de zece până la 11,8 ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate, ceea ce înseamnă peste „700.000 de infecţii reale pe zi”.

Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, a explicat că atunci când erau confirmate în jur de 20.000 cazuri pe zi, „1 din 200 de persoane erau infectate”.

Numărul real al îmbolnăvirilor în SUA

Proiecţia lui Gottlieb de 700.000 de infecţii zilnice este o creştere semnificativă faţă cifra înaintată în la 1 iulie, când se estimau că există în jur de 400.000 – 500.000 de infecţii reale în fiecare zi, informează Mediafax.

Deşi preşedintele Donald Trump a afirmat în mod repetat că creşterea numărului de cazuri se datorează testării crescute, Gottlieb a susţinut că SUA încă nu au capacitate de testare suficientă pentru a surprinde numărul real de infecţii.

De asemenea, oficialii din Statele Unite au estimat anterior că în jur de 20 de milioane de americani au fost infectaţi cu noul coronavirus de când a ajuns virusul pe teritoriul țării şi până acum.

Estimarea arăta că numărul real al îmbolnăvirilor este de aproximativ 10 ori mai mare decât cele 2,3 milioane de cazuri confirmate.

„Este clar că multe persoane sunt încă expuse”

Oficialii au ştiut de mult timp că milioane de oameni au fost infectaţi fără să ştie şi că multe cazuri nu sunt raportate din cauza numărului mic de teste realizate. Douăzeci de milioane de infecţii ar însemna că aproximativ 6% din cei 331 de milioane de americani au fost infectaţi deja.

„Este clar că multe persoane din această naţiune sunt încă expuse riscurilor”, a declarat Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. „Cea mai bună estimare a noastră este că pentru fiecare caz raportat, există de fapt încă 10 infecţii”, a continuat acesta.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase