Home » D:News » Superbogații lumii solicită taxe mai mari pentru „oameni ca noi”, în contextul crizei coronavirusului

Superbogații lumii solicită taxe mai mari pentru „oameni ca noi”, în contextul crizei coronavirusului

Superbogații lumii solicită taxe mai mari pentru „oameni ca noi”, în contextul crizei coronavirusului
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 14.07.2020

Un grup de 83 de persoane dintre cele mai bogate din lume solicită guvernelor o creștere imediată, substanțială și permanentă a taxelor pentru „oameni ca noi”, anunță The Guardian, care citează o scrisoare semnată de cei 83.

Semnatarii, printre care se află Jerry Greenfield, cofondatorul companie de înghețată Ben și Jerry, precum și Abigail Disney, moștenitoarea Disney, au cerut „guvernelor să majoreze impozitele pe oameni ca noi. Imediat. Substanţial. În permanență”.

„În timp ce Covid-19 lovește lumea, milionarii ca noi au un rol esențial de jucat în vindecarea lumii”, spun milionarii în scrisoare. „Nu, nu suntem cei care îngrijim bolnavii în secțiile de terapie intensivă. Nu conducem ambulanțele care îi vor aduce pe bolnavi la spitale. Nu umplem rafturile magazinelor alimentare și nu livrăm mâncare ușă în ușă. Dar avem bani, mulți. Bani de care este nevoie aacum și vor continua să fie necesari în anii următori, în încercarea lumii de a se recupera din această criză.”

Impactul economic al coronavirusului va „dura câteva decenii”

Grupul a avertizat că impactul economic al crizei coronavirusului va „dura câteva decenii” și ar putea „împinge jumătate de miliard de oameni în sărăcie”.

Printre semnatari se mai numără Sir Stephen Tindall, fondatorul grupului Warehouse și al doilea cel mai bogat om din Noua Zeelandă, cu o avere de 475 milioane dolari, scenaristul și regizorul britanic Richard Curtis, precum și investitorul irlandez John O´Farrell, care a investit milioane în companii din Silicon Valley.

Cea mai bogată persoană din lume s-a îmbogățit în 2020

Grupul a lansat scrisoarea înaintea reuniunii miniștrilor finanțelor și guvernatorilor băncilor centrale din G20, din acest weekend, informează Mediafax.

Numărul celor foarte bogați continuă să crească, în ciuda impactului economic al crizei coronavirusului și al blocajelor globale. Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din lume și fondatorul Amazon, a văzut averea crescând cu 75 miliarde de dolari în acest an, până la un record de 189 miliarde de dolari.

Există peste 500.000 de oameni din lume, clasificați drept ultrabogați, cu averi de peste 30 de milioane de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase