Home » D:News » Whisky-ul Johnnie Walker va fi distribuit în sticle de hârtie începând cu 2021

Whisky-ul Johnnie Walker va fi distribuit în sticle de hârtie începând cu 2021

Publicat: 18.07.2020
Whisky-ul Johnnie Walker va fi distribuit în sticle de hârtie începând cu 2021
Sursa foto: Diageo

Whisky-ul Johnnie Walker va fi disponibil în sticle fără plastic la începutul anului 2021, a anunțat Diageo Plc, citat de Reuters.

Noua sticlă, dezvoltată în parteneriat cu compania Pilot Lite, va fi fabricată din pastă de lemn care respectă standardele de calitate alimentară și este complet reciclabilă, a spus compania, care produce și berea Guinness și ginul Tanqueray.

Diageo și Pilot Lite au lansat o companie de ambalaje numită Pulpex Ltd, pentru a dezvolta butelia din hârtie.

De asemenea, Pulpex va crea sticle de hârtie pentru alte companii, printre care Unilever și PepsiCo, care vor fi lansate anul viitor, transmite Mediafax.

Obiective pentru reducerea și reciclarea plasticului din ambalaje

Companiile de produse de consum au generat îngrijorări legate de cantitatea de plastic pe care o folosesc în ambalarea alimentelor și a altor obiecte de uz casnic. În Europa, de exemplu, în 2018 au fost folosite 8,2 milioane de tone de plastic pentru ambalarea alimentelor și a băuturilor, potrivit analiștilor ING.

Diageo folosește mai puțin de 5% plastic în ambalajele sale, dar, împreună cu Unilever și PepsiCo, și-a stabilit obiective pentru reducerea și reciclarea plasticului din ambalaje, ca parte a programului Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă aunui program al Organizației Națiunilor Unite până în 2025.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase