Home » D:News » Primăria unui mare municipiu din România vrea să planteze 100.000 de arbori în oraș până în 2030

Primăria unui mare municipiu din România vrea să planteze 100.000 de arbori în oraș până în 2030

Primăria unui mare municipiu din România vrea să planteze 100.000 de arbori în oraș până în 2030
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.07.2020

Primăria Cluj-Napoca vrea să planteze 100.000 de arbori în oraș și să amenajeze parcuri noi în fiecare cartier până în anul 2030.

Primarul Emil Boc declară că dimensiunea verde e foarte importantă în UE iar cei care înțeleg acest lucru vor avea șansa să aibă o calitate a vieții pe măsură.

„Luăm de la șoferi și dăm la pietoni, plantăm arbori acolo unde nu au fost niciodată, vor mai fi multe lucruri care se vor mai face la Cluj în această direcție”, a spus Boc.

Un amplu program numit „Clujul verde”

Directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a declarat la rândul său că municipiul a demarat un amplu program de investiții în amenajarea de noi spații verzi numit „Clujul verde”.

„Ne propunem să amenajăm peste 100 de ha de spații verzi noi, peste 100.000 de noi arbori, montarea unor rețele de senzori și stații pentru măsurarea calității aerului, apei și solului, amenajarea de parcuri noi în fiecare cartier al orașului până în 2030”, a spus Cîmpean.

Care este cel mai mare proiect

Cel mai mare proiect este cel care privește Parcul Est pentru amenajarea căruia se va lansa un concurs internațional de soluții împreună cu Ordinul Arhitecților din România, scrie Mediafax.

Suprafața parcului este de 54 ha, iar valoarea proiectului este de 33 milioane de euro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase