Home » D:News » Testele preliminare arată că un vaccin anticoronavirus dezvoltat în China pare a fi eficient

Testele preliminare arată că un vaccin anticoronavirus dezvoltat în China pare a fi eficient

Testele preliminare arată că un vaccin anticoronavirus dezvoltat în China pare a fi eficient
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.07.2020

Un vaccin anticoronavirus dezvoltat de grupul farmaceutic CanSino Biologics şi de secţia pentru cercetări biologice a armatei chineze pare a fi sigur şi a generat reacţii imune la majoritatea persoanelor supuse testului, informează agenţia de presă Reuters.

Potenţialul vaccin, cu denumirea tehnică Ad5-nCOV, urmează să intre în teste clinice extinse.

Armata chineză a oferit deja aprobare pentru utilizarea potenţialului vaccin în rândul cadrelor militare, chiar dacă eficienţa va fi analizată minuţios abia prin testele clinice extinse.

Cum funcționează vaccinul dezvoltat în China

Rezultatele testelor clinice preliminare susţin trecerea la etapa testării extinse, au declarat producătorii vaccinului, potrivit revistei medicale The Lancet.

Vaccinul utilizează un adenovirus pentru a transporta în corpul uman material genetic din proteina noului coronavirus, o metodă utilizată şi de cercetătorii Universităţii Oxford pentru vaccinul dezvoltat împreună cu grupul farmaceutic AstraZeneca, potrivit Mediafax.

Vaccinul anticoronavirus pe care Universitatea Oxford îl dezvoltă cu firma AstraZeneca arată rezultate promiţătoare în testele clinice preliminare, generând o dublă acţiune de imunizare, iar acum urmează să ajungă la teste mai extinse, care vor fi decisive privind eficienţa.

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford arată o dublă acţiune imună

Însă rezultatele actuale nu au fost suficiente pentru convingerea pieţelor de profil. Acţiunile AstraZeneca au scăzut după valoarea-record atinsă în New York, pe fondul preocupărilor referitoare la posibilitatea acestui vaccin de a atinge progresele înregistrate în proiectele grupurilor Pfizer Inc., BioNtech SE şi Moderna Inc.

„Dat fiind contextul competiţional, nu reuşesc să impresioneze”, arată o analiză a firmei Bernstein efectuată de un grup coordonat de Ronny Gal.

Vaccinul a generat creşterea nivelurilor anticorpilor neutralizanţi şi celulelor imune de tip T care atacă virusul, potrivit autorilor studiului. Rezultatele, publicate luni în jurnalul medical The Lancet, reprezintă o etapă esenţială pentru unul dintre cele mai rapide proiecte globale pentru dezvoltarea unui vaccin.

„Speranţa noastră este că vom putea începe livrarea unui vaccin înainte de sfârşitul acestui an. Muncim cât de repede putem, dar sigur că sunt lucruri pe care nu le putem controla”, a declarat Pascal Soriot, directorul grupului farmaceutic AstraZeneca, citat de agenţia Bloomberg.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase