Home » D:News » Oamenii de știință australieni au inventat un test rapid pentru COVID-19. Cât de repede poate depista virusul

Oamenii de știință australieni au inventat un test rapid pentru COVID-19. Cât de repede poate depista virusul

Oamenii de știință australieni au inventat un test rapid pentru COVID-19. Cât de repede poate depista virusul
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.07.2020

În Australia, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un test de sânge capabil să detecteze infecţia cu noul coronavirus, în 20 de minute, precizează Reuters.

Experţii de la Universitatea Monash spun că testul lor poate determina dacă o persoană este infectată sau a fost infectată în trecut.

Testul poate conţine 25 microlitri de plasmă de sânge

“Printre aplicaţiile pe termen scurt ale acestui test se numără identificarea rapidă a cazurilor şi urmărirea contacţilor pentru a limita răspândirea virusului”, susţine o lucrare ştiinţifică publicată vineri de autorii noului test în jurnalul ACS Sensors.

Testul conţine 25 microlitri de plasmă de sânge, caută urme de aglutinare sau aglomerări de celule roşii ce sunt provocate de COVID-19, anunţă Reuters.

Peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 confirmate în lume

Sute de probe pot fi testate în fiecare oră, au spus cercetătorii şi speră că poate fi date în utilizare şi pentru a detecta anticorpii crescuţi în urma vaccinării. De asemenea, acest procedeu poate ajuta studiile clinice în dezvoltarea unui posibil vaccine anti-coronavirus, notează Mediafax.

Peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în lume, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.Cazurile globale au ajuns la 15.000.424, cu 617.832 de morţi. SUA au cel mai mare număr de cazuri, cu 3.915.780, urmate de Brazilia cu 2.159.654 şi de India cu 1.193.078.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase