Home » D:News » Extrasul de canabis ar putea fi folosit ca tratament împotriva noului coronavirus

Extrasul de canabis ar putea fi folosit ca tratament împotriva noului coronavirus

Publicat: 27.07.2020
Extrasul de canabis ar putea fi folosit ca tratament împotriva noului coronavirus
Sursa foto: Unsplash

Întreaga lume aşteaptă tratamente care ar putea trata, vindeca sau preveni COVID-19, iar o echipă de cercetători din Georgia, SUA, au realizat un studiu care arată că CBD, extrasul din canabis, ar putea fi soluţia.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Augusta din Georgia sugerează că CBD, un derivat din canabis, poate avea un impact pozitiv asupra sindromului de stres respirator acut – un simptom periculos care apare în cazurile grave de COVID-1.

Extrasul de canabis poate ajuta la tratarea acestui simptom periculos, spun autorii studiului. Ei au făcut o serie de experimente pe şoareci, iar rezultatele au fost impresionante.

Simptomele au fost inversate total sau chiar parţial

Cercetarea în sine a fost efectuată pe şoareci, cărora li s-a administrat un tratament numit Poly (I: C) pentru a induce artificial ARDS. Apoi, după ce şoarecii au suferit tulburări respiratorii, li sa administrat CBD. Iar rezultatele au arătat cât de puternic poate fi CBD. „Simptomele respiratorii au fost inversate total sau parţial şi au revenit la nivelul şi starea normală după tratamentul cu CBD”, au transmis autorii, potrivit Mediafax.

Cercetătorii spun că CBD ar putea juca un rol imunoterapeutic în tratarea infecţiilor virale respiratorii severe, cum ar fi COVID-19, dar adaugă că este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pe oameni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase