Home » D:News » Lucrurile pe care părinții nu ar trebui să le facă pe reţelele de socializare

Lucrurile pe care părinții nu ar trebui să le facă pe reţelele de socializare

Lucrurile pe care părinții nu ar trebui să le facă pe reţelele de socializare
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 08.08.2020

Elisa Podaru, o tânără de 19 ani, le spune părinţilor ce nu au voie să facă pe reţelele de socializare. Adolescenţii cred că sunt puşi în ipostaze penibile când părinții postează albumul de familie în mediul online sau le dau follow prietenilor lor. Ei spun că se simt stânjeniţi sau chiar spionaţi.

Părinții ar vrea să ştie ce atitudine trebuie să aibă faţă de copilul lor, dacă vor să nu le dea unfriend pe Facebook, sau unfollow pe Instagram.

Elisa Podaru, o tânără de 19 ani. a făcut un top al lucrurilor pe care părinții nu au voie să le facă pe reţelele de socializare. Ceea ce părinții cred că este normal, pe copil l-ar putea incomoda.

Adolescentul crede că este pus în ipostaze penibile când se postează albumul de familie în mediul online. Nu-i place nici ca părinții să dea share sau să comenteze la toate fotografiile.

Mare atenţie, nu e o idee bună ca părinții să dea fallow prietenilor copiilor lor sau să le comenteze la poze. Copiii nu vor să apară nici măcar în live-uri pe Facebook sau Instagram. De multe ori se simt spionaţi, dacă familia lor procedează astfel.

Mama Elisei spune că a învaţat cum trebuie să procedeze ca să nu mai aibă discuţii cu fiica ei.

Adăugarea prietenilor, unul dintre motive

„Cel mai mult mă deranjează adăugarea prietenilor mei, comentarea lor la poze şi pozele cu mine postate de când eram mică. Simt că mi-ar invada viaţa mea socială. Câteodată da (cred că vrea să vadă ce fac, unde mă duc), ştiu că mai am discuţii cu ei despre ce fac eu. Şi ştiu anumite lucruri pe care eu nu le-am postat şi au postat prietenii mei şi e puţin ciudat. Mă simt invadată, nu aş mai avea subiecte de discuţie cu ei”, a declarat Elisa Podaru, potrivit Mediafax.

Mama Elisei este de acord cu fiica ei și spune că, în principiu, fiica ei are dreptate.

„M-am regăsit în multe lucruri pe care le-a spus în articol, am avut de multe ori discuţii: Dar în timp m-am obişnuit să întreb eu: Nu-i deranjează doar pe ei, cred că şi pe noi ne-ar deranja. Mediul virtual este pentru ei un refugiu, nu ar vrea ca părinţii să fie tot timpul acolo ca nişte iscoade şi să-i urmărească”, a precizat şi Ana-Maria Ghiban, mama Elisei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase