Home » D:News » Nemții cred că viaţa publică va fi afectată pentru încă 8 luni

Nemții cred că viaţa publică va fi afectată pentru încă 8 luni

Nemții cred că viaţa publică va fi afectată pentru încă 8 luni
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 13.08.2020

Businessurile germane se aşteaptă ca restricţiile din viaţa publică să continue pentru încă 8,5 luni în medie, în contextul în care ritmul revenirii economice a încetinit în Germania, „motorul” economic al Europei, potrivit FT.

Companiile din industria de leisure – activităţi recreative, entertainment, sporturi şi turism – anticipează că restricţiile ar putea dura mai mult decât estimau iniţial, conform unui sondaj realizat de institutul de cercetare economică Ifo din Munchen.

În acelaşi timp, companiile care activează în industria sportivă şi cele care oferă servicii şi produse în scop recreativ estimează că restricţiile ar putea dura încă 13 luni, ceea ce înseamnă o revenire la normal în august 2021.

La celălalt capăt, companiile din curierat se aşteaptă ca restricţiile să mai rămână în viaţa publică doar pentru 6 luni.

Multe companii au raportat că se aşteaptă la incertitudine până la finalul anului, însă acest sondaj scoate la lumină aşteptările timide ale businessurilor, care estimează că restricţiile se vor menţine şi în prima parte a anului viitor.

OMS a avertizat că există o lipsă în finanţarea măsurilor de combatere a pandemiei

De la primele cazuri din China, în decembrie 2019, coronavirusul a ajuns la mii de ţări si oameni. Conform analizelor Reuters, la nivel mondial sunt peste 20 de milioane de oameni infectaţi cu coronavirus. Dintre aceştia, peste 740.000 au murit.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, a spus că suma necesară pentru vaccinuri este de fapt o sumă mică. Ce înseamnă asta? Înseamnă că face o comparaţie cu miliardele de dolari investite deja de G20 în lupta cu efectele pandemiei.

„Următoarele trei luni vor prezenta o oportunitate crucială de a creşte efectul “Access to COVID-19 Tools”. a spus Tedros despre această iniţiativă, potrivit Mediafax.

Aceasta are ca scop să grăbească producţia şi dezvoltarea testelor COVID-19 şi a tratamentelor şi vaccinurilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase