Home » D:News » Controverse după ce un cuplu şi-a botezat copilul Covid

Controverse după ce un cuplu şi-a botezat copilul Covid

Controverse după ce un cuplu şi-a botezat copilul Covid
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 17.08.2020

Un cuplu argentinian a decis să-şi numească nou-născutul Ciro Covid, în timp ce ţara este lovită grav de noul coronavirus. Alegerea proaspeţilor părinţi a creat numeroase controverse.

Debora şi Eduardo, părinţii bebeluşului, spun că au ales acest nume în speranţa că fiul lor va deveni „un om puternic”, relatează Le Parisien.

Întrebată de mass-media argentiniană, bunica paternă a copilului a explicat: „Vorbeau despre faptul că bebeluşul lor avea să devină celebru, deoarece s-a născut într-o perioadă dificilă pentru toată lumea […] Numele lui ne-a impresionat”.

La câteva ore de la naşterea lui Ciro Covid, la sfârşitul lunii aprilie, un extract din certificatul său de naştere a circulat pe reţelele de socializare.

Argentinienii, deranjați de alegerea numelui

Alegerea numelui i-a jignit pe mulţi argentinieni, printre cei care au reacţionat fiind şi un angajat al spitalului în care s-a născut bebeluşul.

„Sunt deosebit de trist că s-a întâmplat acest lucru şi cu atât mai mult în spitalul nostru. Cred că este o lipsă de respect totală pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus”, a spus acesta, potrivit Mediafax.

Şi în Filipine a fost înregistrat un caz similar. O fetiţă născută pe 13 aprilie a fost numită de părinţi Covid Marie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase